Judith Sargentini: Szánalmas ez a vergődés amit Deutsch Tamás csinál!

# # # #

Nonszensznek nevezte, az EU hollnad zöldpárti politikusa amit a fideszes politikus írt róla a Facebookon.

A Klubrádiónak adott interjúban Judith Sargentini azt mondta, azért vett részt a „Stop Orbán” címmel tartott brüsszeli tüntetésen, mert szolidáris a magyarokkal. Szerinte nagyon fontos ugyanis, hogy a magyarországi tüntetők iránt Európa más részein sokan kifejezzék szolidaritásukat.

Az EP-képviselő a magyarországi ellenzéki pártok esetleges összefogását az uniós választásra nem minősítette, de azt nagyra értékelte,

hogy egységben gondolkodnak, és arra törekednek, hogy az eddigieknél nagyobb legyen ez az egység, hisz lássuk be, mindenkinek egy közös célja van, a jogállam felszámolásának megakadályozása és a demokrácia védelme.

Szerinte a nevéhez köthető, Magyarország helyzetét elemző jelentést elfogadták ugyan, de a folyamat azóta lefékeződött, azt fel kell gyorsítani, az Európa Tanácsnak és Romániának, a soros uniós elnöknek is foglalkoznia kellene azzal.

Judith Sargentini nonszensznek és felháborítónak nevezte, hogy a fideszes Deutsch Tamás a Facebook-oldalán azt javasolta, legyen ő bevándorláspárti sorosista erők listavezetője.

Nem fogok kampányolni Magyarországért, és szlogenjeim sincsenek szemben a kormánypárti politikusokkal. Láttam, azt feltételezik, hogy indulok a választásokon. Erre csak azt tudom mondani, hogy nonszensz. Visszavonulok a politikától, nem indulok sem a saját hazámban, sem más országban.

Azért vonul vissza, mert úgy érzi, húsz évi politizálás után neki valami mást kell csinálnia, új emberekre van szükség a politikában.

 

 

olkt.hu/klubradio.hu

Kapcsolódó cikkek

Vona eltörölné a mentelmi jogot és csatlakozna az EU-s ügyészséghez

O.L.K.T.

Olyan jó lett volna…

O.L.K.T.

Nem leszel hülyébb ettől.Így működik a NER Magyarországa. VIDEÓ

O.L.K.T.