Judith Sargentini keményen kiosztotta a magyar kormányt a macedóniai volt miniszterelnök miatt!

Judith Sargentini Twitteren kommentálta a hírt, miszerint Nikola Gruevszki volt kormányfő Magyarországra menekült börtönbüntetése elől.

A holland zöldpárti EP-képviselő arról érdeklődött, hogy van-e Magyarországon VÍP tranzitzóna – szúrta ki a 24.hu a bejegyzést.

“Egyszer megkérdeztem a magyar hatóságokat arról, hogy lehetséges-e menedékjogot kérni a szerb határnál a tranzitzónán kívül. Azt a választ kaptam, hogy nem. Vajon lecsukják majd Gruevszkit, vagy Budapesten van lehetőség VIP menedékjogi eljárásra is?”

– tette fel a kérdést posztjában.

Arra a Magyar Helsinki Bizottság hívta fel a figyelmet, hogy a hatályos törvények szerint útlevél hiányában a macedón exkormányfőnek jelenleg a magyar-szerb határon lévő tranzitzóna egyik konténerépületében kellene várakoznia, amíg a menedékkérelmét elbírálják.

A hivatali visszaélés miatt elítélt macedón politikus jelenleg Budapesten tartózkodik. A magyar belügyminisztérium megerősítette, hogy politikai menedékjogot kért, a macedón tárca pedig bejelentette, hogy kérték Gruevszki kiadatását Magyarországtól.

olkt.hu/Twitter

Kapcsolódó cikkek

Judith Sargentini: Arra kérem az Európai Bizottságot, hogy indítsa el a lisszaboni szerződés 7. cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen!

Rubóczki Tamás

Várólista! Egy ajtó beépítésére is másfél év a várakozási idő, mert nincsenek már Magyarországon szakemberek.

O.L.K.T.

Az Orbán család meggazdagodása…a kezdetektől.

O.L.K.T.