Judith Sargentini: “Arra szólítjuk fel az uniós bíróságot, hogy gyorsítsa fel az eljárás menetét és hozzon döntést az Európai Bizottság által beterjesztett, a magyar felsőoktatási törvényre vonatkozó ügyben”

Rendkívül szomorú, hogy a magyar kormány nem jutott megegyezésre a CEU-val annak érdekében, hogy az továbbra is folytassa Magyarországon az Egyesült Államokban akkreditált programjait – közölte Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a közösségi oldalra feltöltött üzenetében hétfőn.

Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető (ALDE) és Judith Sargeniti zöldpárti képviselő az Európai Néppártot hibáztatta a CEU költözése miatt.

Manfred Weber kijelentette: elfogadhatatlan, hogy egy egyetem költözésre kényszerül manapság az Európai Unióban. Ezzel kapcsolatban sürgősen szükség van az Európai Unió Bíróságának döntésére a magyar felsőoktatási törvényről.

“Arra szólítjuk fel az uniós bíróságot, hogy gyorsítsa fel az eljárás menetét és hozzon döntést az Európai Bizottság által beterjesztett, a magyar felsőoktatási törvényre vonatkozó ügyben”

– húzta alá a képviselő.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője üzenetében úgy fogalmazott:

“sötét nap ez Európában az oktatás szabadsága és a liberális demokrácia számra”.

A képviselő “szégyenletesnek” nevezte, hogy az Európai Néppárt ( EPP) mindezt eltűri és végignézi.
Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő a CEU-val kapcsolatos Twitter-üzenete szerint Manfred Weber a törvényi eljárások mögé rejti felelősségét.

A CEU hétfőn közleményben tudatta, hogy az egyetem minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Jelezték: az intézmény megőrzi magyar egyetemi akkreditációját.

 

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

A Fideszes politikus kivette az ajándékot a Mikulás kezéből és ő adta oda, hogy tudják kitől kapták.

O.L.K.T.

Őrület: A kórház elött ütöttek el egy idős nénit, mégsem látták el a kórházi dolgozók!

Rubóczki Tamás

KEDVES NYUGDÍJASOK!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!