Jövőre 92 milliárdot herdál el a Fidesz a határon túli cimbikre!

Nem szűkmarkúskodik a kormány, ha a határon túl élő magyarok támogatásáról van szó, bár az erre szánt pénz néha elég megosztó módon kerül kiosztásra. Tavaly 88,8 milliárdot szántak erre a költségvetésből, a 2020-as évre pedig 92,7 milliárdot terveznek költeni egy nemrég benyújtott költségvetési javaslat értelmében, írja az mfor.hu.

A legtöbb pénzről a Bethlen Gábor Alap és a Külgazdasági és Külügyminisztérium rendelkezik majd, a Bethlen-alap 38 milliárdot kap, túlnyomórészt “nemzetpolitikai célú támogatásra”, a minisztérium pedig 35 milliárd sorsa felől dönthet, tájékoztatta a sajtót Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

A KKM gazdaságfejlesztési célokat támogat majd, valamint olyan programokat mint a Csángó-Magyar Együttműködési Program, amely 532 milliót kap majd jövőre. 9,8 milliárdot a Miniszterelnökség költhet majd el a határon túl.

 

A program két ütemében 385 milliárd forintból újítják meg az óvodai és bölcsõdei rendszert Kárpát-medence-szerte. Ennek keretében a Felvidéken csaknem 150 intézményt újítottak-újítanak fel és 32 új intézményt építenek.

Ezen felül még:

Nagyjából 4,2 milliárdról dönt majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma,
4,1 milliárdot költhet a határon túli célokra a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda,

olkt.hu/mfor.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha hagyják simán eltakarítják a terhelő iratokat

O.L.K.T.

Molnár F Árpád Morvai Krisztináról. VIDEÓ

O.L.K.T.

Demokratikus Koalíció: A nyugdíjasok után a családokkal is szórakozik a Fidesz! – Követeljük, hogy a családi pótlékokat utalják ki a családoknak!

Rubóczki Tamás