Joseph Daul: “Lemondok ha Orbán marad a néppártban!”

Nincs alku: kizárják vagy felfüggesztik a Fideszt, vagy fejét veszítheti az EPP.

A Népszava szerint az Európai Néppárt elnöksége a március 20-ai közgyűlés elé olyan javaslatot terjeszt, amely az alapszabály 9. pontja értelmében felfüggesztené vagy kizárná a Fideszt.

A lap strasbourgi tudósítója úgy tudja, a pártcsalád frakcióülésén Joseph Daul pártelnök jelezte, ha elutasítják a javaslatot, vagyis nem akarnak szavazni róla, elgondolkodik azon, hogy lemond.

A vitában 10-12 képviselő szólalt fel, köztük a kizárást kezdeményező skandináv és Benelux-államok-beli, valamint Orbán-barát szlovén és horvát EP-képviselők.

Többen – köztük a németek – azt hangsúlyozták, hogy a Fidesz tevékenysége komoly károkat okoz az EP-kampányra készülő néppártnak.

Az EPP elnöke korábban hazugnak nevezte a Fidesz plakátkampányát. 

Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált.

Joseph Daul a Twitteren emlékeztette Orbán Viktort, hogy  Brüsszel döntéseit, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza a tagországokat tömörítő tanács és a parlament, amelyekben ott ülnek a magyar képviselők.

Kapcsolódó cikkek

Guy Verhofstadt: A Fidesz tudománya a félelemkeltés és hazugságok terjesztése!

Rubóczki Tamás

Rottyon van Orbán

O.L.K.T.

A fúrt kutak után most a gyümölcsösöket is be kell jelenteni- tetemes lehet a bírság

O.L.K.T.