Jogerős: Rogánról lehet mondani, hogy bűnöző

Elutasította a bíróság Rogán Antal kabinetminiszter Juhász Péterrel, az Együtt elnökével szemben benyújtott keresetét.

Rogán azt kifogásolta, hogy az V. kerület korábbi ellenzéki önkormányzati képviselője azt állította:

Rogán Antal bűnöző, és bűnözőkkel üzletel.

Juhász a 24.hu-nak azt mondta, az ítélőtábla lényegében helyben hagyta a korábbi elsőfokú ítéletet, amelyben megállapították, hogy a Fidesz politikusának volt kapcsolata bűnözőkkel, így ő joggal fogalmazhatott meg olyan véleményt, amelyeket bizonyítékok támasztanak alá.

Örülök, hogy végre bírósági ítélet is megerősítette, amit minden józan paraszti ésszel megáldott állampolgár láthat, hogy az Orbán-kormány egyes vezetői szorosan együttműködtek bűnözői körökkel.

– mondta Juhász Péter.

Két éve húzódott a per

Rogán azért perelt, mert Juhász azt állította, Rogán még polgármesterként Portik Tamással üzletelt. A fideszes politikus tagadta, hogy így lett volna. Juhászék szembesíteni akarták Rogánt a börtönben ülő Portik Tamással. Ez végül nem történt meg, mert Rogán nem ment el a tárgyalásra. Portik vallomása ugyanakkor több ponton is alátámasztotta Juhász Péter kijelentéseit.

Portik a vallomásában arról is beszélt, hogy 10 millió forintnyi eurót adott át Rogán Antalnak egy borítékban. Ezt azonban az ügyészség nem találta megalapozott állításnak, így csak Portik ellen indított eljárást.

A per után a Miniszterelnöki Kabinetiroda is kiadott egy közleményt Rogán Antal nevében. Ebben azt írták, hogy a Fővárosi Ítélőtábla két hete azt mondta ki, hogy Juhász Péter Portik embere, Portik ad feladatokat az Együtt elnökének. Juhász Péter tehát a bíróság szerint is egy elítélt bűnözőnek, az alvilág egykori fejének embere. Ezen tények ismeretében mindenki maga dönti el, hogy mennyire lehet hinni az Együtt elnökének.

A Kabinetiroda szerint Rogán Antal és Belváros- Lipótváros Önkormányzata már több sajtó- és személyiségi jogi pert nyert Juhász ellen, amiből azt a következtetést vonják le, hogy az Együtt elnöke valótlanságokat állított, ezért Rogán Antal a Kúriára viszi tovább az ügyet.

https://24.hu/belfold/2017/06/07/jogeros-roganrol-lehet-mondani-hogy-bunozo/

Kapcsolódó cikkek

Antiszemita politikus szobrát avatták fel Vácon

O.L.K.T.

Pavel Usztyinov orosz színész elfogásáról készült amatőr videófelvétel

O.L.K.T.

A Brexit jelenleg így néz ki VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!