Jobbik: Vonuljon ki az agrárkamarából a politika!

0

Az agrárkamarai rendszer átalakítását, kormányzattól függetlenné tételét sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke, aki szerint az agrárkamarát átszövi a politika.

Az ellenzéki politikus azt mondta, egyenlőségjelet lehet tenni a Fidesz és a kamara között, mivel 17 megyei kamara vezetője tartozik a kormánypárthoz.

Hozzátette: ebben a rendszerben a most tárgyalt földforgalmi “salátatörvény” elfogadása után a Fidesz döntheti el, hogy ki, kinek és mennyiért adhatja el saját termőföldtulajdonát, az önkormányzatnak vagy bíróságnak nem lesz beleszólása az ügymenetbe.

Magyar Zoltán emlékeztetett: az eredeti tervek szerint vétójoggal rendelkező helyi földbizottságok bírálták volna el az adásvételeket, ami “életképes, támogatható koncepció”, végül azonban a kamara égisze alatt alakultak meg ezek a csoportok.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a kamara az agrár-érdekképviselet helyett gyakorlatilag átvette a szaktárca törvényelőkészítési funkcióját is. Olyan kamarát nevezett kívánatosnak, amelyik

“nem szól bele ennyire durván a piaci folyamatokba”.

 

olkt.hu/MTI

 

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!