Jobbik: Országos népszavazást kezdeményezünk a sajtószabadság visszaállítása miatt!

Volner János, a Jobbik alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy pártja országos népszavazást kezdeményez a sajtószabadság visszaállítása érdekében. A politikus elmondta:

az elmúlt választási kampány megmutatta, hogy a kormány kézivezérléssel irányít több médiumot, következmények nélkül terjesztenek álhíreket, hazugságokat, a kiegyensúlyozottságnak pedig a látszatát is kerülik.

Volner felhívta rá a figyelmet, hogy a kormánypárti médiumok jogerős bírósági ítéleteket nem teljesítenek, helyreigazításokat nem közölnek.

Egyes kormánypárti televíziók a Nemzeti Választási Bizottság döntése ellenére sem hívtak be ellenzéki politikusokat műsoraikba, a kormány agymosásának, hazugságainak azonban bőségesen adtak teret.
A Jobbik ezért országos népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a fenti gyakorlat megváltozzon. A párt azt szerené elérni, hogy ne lehessen ezentúl egyoldalúan tájékoztatni, egyenlő feltételek legyenek biztosítva mind a kormány, mind az ellenzék politikusainak számára. Továbbá súlyos büntetés járjon azoknak a sajtóorgánumoknak, akik jogerős bírósági ítélet ellenére nem hajlandóak közölni a helyreigazításokat, a hazug állítások miatt induló személyiségi jogi pereket pedig a bíróságok soron kívül tárgyalják.

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Fontos bejelentést tett a TEK Putyin látogatása miatt!

O.L.K.T.

Matolcsy “Áldott Karácsonya” – Átlagosan 550 ezer forintos jutalmat osztottak a Magyar Nemzeti Bank haveroknak!

Rubóczki Tamás

Felhívtam Orbánt!

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!