Jobbik: Ha Orbán marad, a közszférában senkinek sem lesz biztonságban az állása!

Nemhogy létszámfelesleg nincs a közszférában, se sok helyen még komoly munkaerőhiány is mutatkozik – mutat rá szerdai közleményében Hegedűs Lorántné. A jobbikos országgyűlési képviselő “elképesztő cinizmus és az ijesztő tájékozatlanság sajátos keverékének” nevezi az elmúlt napok kormányzati nyilatkozatait a közszféra létszám-leépítésével kapcsolatban.

A köztisztviselők és közalkalmazottak többsége mind e mai napig garantált bérminimumot kap, noha felsőfokú végzettségűek és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek – hangsúlyozza a politikus. Hegedűsné szerint nemhogy létszámtöbblet lenne a közszférában, de a tömeges pályaelhagyás miatt reménytelen bizonyos munkakörök betöltése vidéki hivatalokban, és az is jellemző, hogy egy-egy munkavállalónak több emberre jutó feladatot kell elvállalnia.

“Ahogyan nincsen elég tanár, orvos, ápoló, mentő, szociális munkás, úgy a közalkalmazottak terén is létszámhiány fenyegeti az ellátandó közszolgáltatások színvonalát. Mindez indokolja leginkább a Jobbik béruniós kezdeményezésének szükségességét”

– írja a jobbikos képviselő. A politikus úgy véli, a közszféra béremelésére jelenleg is megvolna a fedezet a központi költségvetésben,

“csak nem látszat-, presztízs- és kamuberuházásokra kellene költeni az adófizetők pénzét. Így a stadionépítési láz, a Miniszterelnökség Várba költözése vagy a Liget-projekt költségeinek átcsoportosításával jelentős, azonnali és fenntartható bérfejlesztést lehetne megvalósítani – s nemcsak egyes jellegadó munkakörök életpályamodelljeként.”

A Jobbik kormányra kerülve már idén rendezi azon köztisztviselők bérét, akik “a 2008-as IMF-paktum nagykoalíciós hazaárulása miatt már 10 éve nem részesülhettek illetménynövelésben” – szögezi le a közlemény. Ellenben,

ha Orbán Viktor marad kormányon, senkinek nem lesz biztonságban az állása”

 mutat rá Hegedüs Lórántné. A megalázóan alacsony bérek miatt az önkormányzati dolgozók sztrájkra is készülnek, melynek első ütemét január 12-15 között tartják meg. A kormánykörökkel kiváló kapcsolatokat ápoló Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, Magyarország második leggazdagabb embere december elején a 19. Vállalkozók Napján arról beszélt, hogy 350 ezer felesleges dolgozó van a közszférában, és ezen változtatni kell, mert fenntartásuk óriási terhet jelent a gazdaságnak. Azt is mondta, hogy agresszíven fognak érvelni a kormánynál azért, hogy az üzleti szférába helyezze át ezt a tömeget. Demján csökkentené a kórházak számát is szerinte 160 helyett 20 darab is elég lenne, ha azok jól felszereltek. Ugyanakkor sokallta a felsőoktatásban és a közoktatásban dolgozó pedagógusok számát is.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Bödőcs: Nemzeti Maradási Iroda VIDEÓ

O.L.K.T.

Hernádi Judit: Undorító amit a köztévé művel!

Rubóczki Tamás

Szél Bernadett keményen kiosztotta Deutsch Tamást!

O.L.K.T.