Jobbik: Feljelentettük Pócs Jánost erőszakos bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanújával!

0

Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, ahogy hétfői parlamenti felszólalásában ígérte, az ügyben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen közösség elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértése miatt. A politikus azt kéri a nyomozó hatóságoktól, derítsék ki, történt-e bűncselekmény. Egyúttal pártja nevében felszólította a Fideszt, Pócsot hívják vissza mandátumából, bár – vélte – az lenne a legetikusabb, ha képviselőtársa bocsánatot kérne és maga mondana le a képviselőségről.

Csányi emlékeztetett: a hétfői ülésnapon azonnali kérdést intézett (volna) Orbán Viktor miniszterelnökhöz az ügyben. A kormányfő helyett válaszoló Varga Mihály azonban azt mondta,a felvétel nem szerencsés.

A jobbikos honatya szerint ez a válasz a magyar társadalom számára édeskevés, várják és elvárják a máskor olyan érzékeny Fidesz érdemi reagálását. Csányi úgy véli,

sunnyogás nem túl elegáns magatartás, és nem is a bátrak sajátossága.

Emlékeztetett: fordított esetben a Jobbikkal kapcsolatos, titokban készített, majd célirányosan vágott videókról kormánypárti képviselők „kétségbeesést mímelve” kérdezik az államtitkárokat, minisztereket.

Ez a videó azonban nem utólag vágott felvétel, ennek elkészítését Pócs János sem tagadta – húzta alá a jobbikos képviselő.Ennek ellenére kormányoldalon mindenki készséggel elfogadja Pócs „teljesen hiteltelen, átlátszó” magyarázatát,

mely szerint a felvételen szereplő ember a barátja volt, és ő maga kérte az elkészítését – mondta Csányi, hozzátéve: a férfi rokonai hangosan kérték ki maguknak a felvételen láthatóakat. A képviselő szerint a fideszes képmutatás, álszent attitűd elfogadhatatlan.

Az ügyben egyébként az Országos Roma Önkormányzat is megszólalt, akik ugyancsak felszólították a fideszes politikust, hogy mondjon le képviselői mandátumáról.

Pócs Jánosnak nem ez az első botrányos ügye. Még 2017 telén posztolt a Facebookra egy képet egy disznóölésről, ahol a leölt állatra a Fidesz első számú közellenségének, Soros Györgynek a nevét kaparták rá.

Közvetlenül a választás előtt pedig egy olyan videó került napvilágra, ahol a fideszes politikus egy kiskorú lányt „fűz” nem kicsit illuminált állapotban.

olkt.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!