Jean Asselborn: Ha Orbán így folytatja, annak az uniós tagság lehet az ára!

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint ha a magyar kormány így folytatja tovább, annak az uniós tagság lehet az ára – írja a voxeurop.eu.

„Ha egy ország olyan irányba megy, amely többé már nem követi az Európai Unió szellemét, amiért az egész szervezetet létrehozták, akkor vége van. Ez nem csak a szerződésekről szól, hanem arról is, hogy tagja vagy a közösségnek, vagy többé már nem? Elfogadod a szabályokat, vagy sem?”

Ezt Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Asselbornt azután kereste meg a lap, hogy Szijjártó Péter ostobának nevezte, és azt mondta róla, gyűlöli a magyarokat. Ennek előzménye, hogy Asselborn arról beszélt, a Stop Soros-törvény miatt az EU-nak fel kell állnia, fel kell háborodnia, és aktiválnia kell a 7. cikkelyt. Asselborn a Magyar Nemzetnek most azt mondta, nem gyűlöli se Magyarországot, se Szijjártót, se Orbánt.

„Ez az ügy nem az egyénekről szól, hanem az alapelvek, értékek, jogszabályok és emberi méltóság tiszteletéről minden uniós tagállamban. Nem fogadhatjuk el, hogy a menedékkérők megsegítésén dolgozó civil szervezeteket büntessenek. Ilyen módszerek csak autoriter rendszerekben léteznek, és teljesen méltatlanok a demokratikus Európai Unióhoz”

– mondta. Azt mondja, soha nem találkozott még Soros Györggyel, nem tudja, mi az a Soros-terv, és személyesen egyébként teljesen jó kapcsolata van Szijjártó Péterrel. De a magyar politika szerinte szembemegy az EU elveivel, és a magyar embereknek

„meg kell érteniük, hogy ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára”.

 

(OLKT/MNO)

Kapcsolódó cikkek

Nyílt levelet írtak Angela Merkelnek Orbán diktatúrája miatt!

Rubóczki Tamás

Macron páros lábbal szállt bele Orbánba!

Rubóczki Tamás

Bejönnek az oroszok – Putyin pincsije már hazudik!

Rubóczki Tamás