Jávor Benedek szerint a magyar kormány kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását!

0

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője kérdéssel fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához és a Belügyminisztériumhoz, hogy bővebb felvilágosítást kapjon arról a 2000 “Soros-zsoldost” tartalmazó listáról, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök is említett.

„A Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium kérdésemre elárulta, hogy

a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu,

és az egész kampányt egy – amúgy kifejezetten provokációs célú, egy izraeli hírszerző céggel megcsináltatott – interjúra alapozta, amelyben Soros György pénzügyi cégének egyik korábbi vezetője arról nyilatkozik, hogy Soros alapítványainak nagyjából 2000 ember dolgozik világszerte.

Elismerik, hogy sem a Miniszterelnökség, sem a Belügyminisztérium nem rendelkezik olyan listával, ami tartalmazná a Soros megbízásából a kormány ellen dolgozó személyeket.

„Világossá teszik, hogy egész egyszerűen hazudtak, konkrétan a magyar kormány tudatosan rémhíreket terjeszt a magyar lakosság megfélemlítése céljából.”

– írta a képviselő a Facebook-oldalán, majd idézte a Btk. 337. paragrafusát, mely szerint:

“Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Jávor szerint a magyar kormány kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását a saját maga által elrendelt válsághelyzet miatt, a képviselő ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen. A rémhírterjesztés három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

„Polt Péter majd elsikálja, de nőjön csak a bűnlajstroma, ami alapján bíróság elé lehet majd állítani.”

– zárja posztját Jávor Benedek.

A Figyelő 200 „Soros-zsoldost” tartalmazó listájáról ITT írtunk.

 

olkt.hu/zoom.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!