Jávor Benedek szerint a magyar kormány kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását!

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője kérdéssel fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához és a Belügyminisztériumhoz, hogy bővebb felvilágosítást kapjon arról a 2000 “Soros-zsoldost” tartalmazó listáról, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök is említett.

„A Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium kérdésemre elárulta, hogy

a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu,

és az egész kampányt egy – amúgy kifejezetten provokációs célú, egy izraeli hírszerző céggel megcsináltatott – interjúra alapozta, amelyben Soros György pénzügyi cégének egyik korábbi vezetője arról nyilatkozik, hogy Soros alapítványainak nagyjából 2000 ember dolgozik világszerte.

Elismerik, hogy sem a Miniszterelnökség, sem a Belügyminisztérium nem rendelkezik olyan listával, ami tartalmazná a Soros megbízásából a kormány ellen dolgozó személyeket.

„Világossá teszik, hogy egész egyszerűen hazudtak, konkrétan a magyar kormány tudatosan rémhíreket terjeszt a magyar lakosság megfélemlítése céljából.”

– írta a képviselő a Facebook-oldalán, majd idézte a Btk. 337. paragrafusát, mely szerint:

“Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Jávor szerint a magyar kormány kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását a saját maga által elrendelt válsághelyzet miatt, a képviselő ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen. A rémhírterjesztés három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

„Polt Péter majd elsikálja, de nőjön csak a bűnlajstroma, ami alapján bíróság elé lehet majd állítani.”

– zárja posztját Jávor Benedek.

A Figyelő 200 „Soros-zsoldost” tartalmazó listájáról ITT írtunk.

 

olkt.hu/zoom.hu

Kapcsolódó cikkek

Kordás László: 5 napja van Orbán Viktornak!

Rubóczki Tamás

Minden feltartóztatott migráns 22millióba kerül az adófizetőknek

O.L.K.T.

Nem tudom hol ült Tiborcz, de remélem április 8. után ülni fog!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!