Itt lesznek tüntetések szombaton – Budapest és a vidék is megmozdul!

0

A megmozdulások nem csak Budapestre korlátozódnak, az összes megyeszékhelyen és kisebb városokban is lesznek demonstrációk.

Az azonnali.hu összegyűjtötte, hol és mi várható szombaton.

A fővárosban négy helyszínről – a Blaha Lujza téren, az Oktogonon, a Hősök terén és a Szabadság híd északi hídpillérénél, az M4-es metrólejárónál – indul és a Clark Ádám téren (tehát mégsem a Kossuth téren) találkozik a tüntető tömeg. A Budapest Blokád névvel illetett megmozdulás célja a belváros megbénítása. 

A változásról Molnár Áron színész is beszámolt közösségi oldalán:

Szevasztok! ÚJ INFÓK A VIDEÓBAN! A Kossuth tér helyett a CLARK ÁDÁM TÉREN LESZNEK A FELSZÓLALÓK!Itt tudtok jelezni, hogy melyik csomóponttól indulnátok!https://m.facebook.com/questions.php?question_id=211401793034633#anoÁrmivagyunk

Gepostet von noÁr am Donnerstag, 17. Januar 2019

Budapesten kívül az alábbi magyarországi településeken lesz tüntetés:

Szegeden forgalomlassító, „sétálós” demonstrációra készülnek, Salgótarjánban lesz autós felvonulás és sávlezárás, de Szekszárdon és Győrben is félpályás útlezárással terveznek tiltakozni. Miskolcon „erőszakmentes”, de „dühös” véleménynyilvánításra számítanak, Pécsett lesz nagygyűlés, és nem maradnak tüntetés nélkül például a szombathelyiek, a debreceniek, a békéscsabaiak, a szolnokiak vagy tatabányaiak sem.

Külföldi helyszínek is lesznek, a “Hazajöttünk túlórázni” nevű Facebook-csoport gyűjtése szerint lesz tüntetés

Oslóban, Stockholmban, Bernben, Amszterdamban, Hágában, Londonban, Swanseaben, Stuttgartban, Dublinban, Münchenben, Bécsben, Hamburgban és Berlinben.