Itt az újabb botrány: A börtön elől menekülő macedón exkormányfő unokatestvére egy magyar banktól kapott több százezer eurót!

Én le merem fogadni, hogy ebben Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Matolcsy Györgynek van benne a keze.

A kémfőnöki tisztséget betöltő rokont szökés veszélye miatt őrizetbe vették.

Szökés veszélye miatt kedd este őrizetbe vették hazájában a macedón belső elhárítás volt vezetőjét, Szaso Mijalkovot, aki a Magyarországra szökött és menedékjogot kapó volt miniszterelnök, Nikola Gruevszki unokatestvére – írta 24.hu. Mijalkov ellen több ügyben folyik eljárás Macedóniában, és a vádak összefüggenek a 2006 és 2016 között hatalmon lévő Gruevszki-kormány idején történt tömeges, törvénytelen lehallgatásokkal (több mint 20 ezer ellenzéki újságírót, politikust és más közéleti személyiséget hallgattak le), amelyek az Orbán Viktor miniszterelnökkel kiváló kapcsolatot ápoló politikus választási bukását okozták.

A macedón sajtó a 2015-ben kirobbant lehallgatási botrányban nyilvánosságra került iratok nyomán azt írja, hogy hangfelvétel őriz egy olyan beszélgetést is, amely szerint Mijalkov egyik munkatársa arról beszél, hogy kémfőnök-unokatestvér több százezer euróüt kapott egy meg nem nevezett budapesti banktól egy olyan ügylet során kapta, amelyben 14 millió euróért szereztek (volna) be lehallgatásokhoz szükséges berendezéseket.

További két macedón titkosszolgálati vezetőt – akik érintettek a lehallgatásokban – nem tudtak letartóztatni, mert őrizetbe vételük előtt hamis bolgár útlevéllel Görögországba szöktek. Goran Grujovszki és Nikola Boskovszki menedékjogot kért a görögöktől. Ezt a helyi hatóságok még nem bíráltak el.

 

Szaso Mijalkovot, aki a Magyarországra szökött volt miniszterelnök, Nikola Gruevszki unokatestvére./Kép. AFP

 

olkt.hu/24.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: “12 éves időtávban kell most gondolkodnunk” – eddig akar Orbán kormányozni!

Rubóczki Tamás

Így k***a anyázik a fideszes polgármester

O.L.K.T.

Fideszes nagyik tépték meg otthonában az elismert művészt, mert Soros

O.L.K.T.