Itt az EPP közleménye a Fidesz hazudozásairól!

Mivel Orbánék össze-vissza hazudoznak, ezért közzétette honlapján hivatalos állásfoglalását az Európai Néppárt. A közleményben úgy fogalmaz az európai pártcsalád:

Az EPP Politikai Közgyűlésén lefolytatott szavazást követően a Fidesz tagjai azonnali hatállyal, 190 igen és 3 nem szavazat ellenében felfüggesztésre kerültek, miután azt közösen előterjesztette az EPP Elnöksége és a Fidesz.

A közlemény értelmében tehát nem az történt, amit Orbán Viktor állít, hogy a Fidesz függesztette fel egyoldalúan jogainak gyakorlását, a javaslat ugyanis közös volt, azt a Néppárt elnöksége is támogatta és előterjesztette.

Joseph Daul, a Néppárt elnöke a közleményben elmondta, hogy az EPP az értékek pártja, és ezt minden tagnak figyelembe kell vennie. Szerinte ma a belső demokrácia megszólalt azzal, hogy a 13 párt kérésére megszavazták a Fidesz felfüggesztését. Illetve kifejtette azt is, hogy nem köthetnek kompromisszumot a jogállamiság, a sajtószabadság, az akadémiai szabadság, vagy a kisebbségi jogok kérdésköreiben, és az EU-ellenes retorika is elfogadhatatlan.

A közleményben megerősítették azt is, hogy a Fideszt vizsgáló „bölcsek tanácsa” tagjai Herman van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering lesznek.

merce.hu

Kapcsolódó cikkek

SNEIDER TAMÁS, A FIDESZ ÉS A CIGÁNYOK

O.L.K.T.

BOTRÁNYOS!!! Óriási fideszes pusztítás az Etele úton az 1-es villamos miatt! (+Képek!)

Rubóczki Tamás

A „Viktorjugendnek” a kampányban mindent megenged a rendőrség?

O.L.K.T.