Itt a Gundel-szerződés: 10 évre állapodtak meg Orbánnal, 2 millióért bérelnek helyiségeket a Karmelitában!

Mi alapon állapodtak meg 10 évben??? Orbán addig nem lesz kormányon, mert pár nap és megbukik!!!

Na a lényeg…

A 24.hu megszerezte a szerződést, kiderült, hogy rezsi és bérleti díjat is fizet a nagynevű étterem. Így feltehetően az egyéb szolgáltatásokon akarnak keresni.

A szerződés értelmében a Gundel négy helyiséget bérel: egy 217 négyzetméteres „bázis konyhát”, ahhoz kapcsolódó raktárakkal, dolgozói helyiségekkel, egy napi 300 adag étel kiadására alkalmas dolgozói éttermet, ami 225 négyzetméter alapterületű, a 120 négyzetméteres miniszterelnökségi konyhát, illetve egy rendezvény tálalókonyha megnevezésű 107 négyzetméteres épületrészt.

Más, kisebb helyiségekkel együtt 691 négyzetmétert bérel a Gundel, mindezért havonta 2 millió forint + áfát fizet, ami piaci forrásaink szerint „korrekt”, „életszerű” ár.

A bérleti díjat minden év január elsején a KSH inflációs indexének előző évre közzétett adata alapján módosíthatják. Defláció esetén viszont nem lesz olcsóbb a bérlemény. Ez szintén olyan pont, amely nem ad kibúvót a Gundelnek, hosszú távon sem lesz olcsóbb a terület bérlése. A Gundel ezen felül 400 ezer forint plusz áfát fizet a rezsiért havonta átalányként.

Látatlanban is nagy bevételre számíthatnak, mert öt évre szerződtek a Várgondnoksággal. És ez még egyszer öt évre meghosszabbítható, amennyiben ezt kérvényezi a Gundel, és a Miniszterelnökségnek sincs kifogása a folytatás ellen

Érdekesség, hogy a cateringszerződések még nem készültek el, tehát valamennyire vakon ugrott a Gundel a miniszterelnökségi menza üzemeltetésébe. Ez azért is bátor húzás, mert a nagy múltú étterem az egyik legrosszabb éve után kötött szerződést: a Gundel Kft. mérlegében a 2017-es számok nem mutatnak valami fényesen. A mérlegadatok szerint 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 109 milliós veszteséggel zárták az évet, amit korábban csak 2014-ben múltak alul. Akkor 132 milliós mínusszal zártak.

 

 

 

olkt.hu/24.hu

Kapcsolódó cikkek

Komolyan elhiszik egyesek ezt a nevetséges kacsát?

O.L.K.T.

A Kossuth teret hátrahagyva kb 1500 tüntető elindult az Alkotmány utca felé, az elindulók hívják a többieket, hogy tartsanak velük!

Rubóczki Tamás

A magyarok halálig dolgoznak :Molnár F Árpád ÉLŐ VIDEÓ

O.L.K.T.