Ismét siralmas focit produkál a Magyar Labdarúgó Válogatott – nesze neked 200 milliárdos stadion!

0

A félidőben Uruguay 2-1-re vezet Magyarország ellen az új Puskás Ferenc Aréna nyitómeccsén. Lehetne ennél rosszabb is a helyzet, mert a vendégek már 20 perc után 2-0-ra vezettek, és annyira domináltak a félidő első felében, hogy úgy tűnt, csúnyább is lehet még az eredmény.
A magyarok tartalékosan állnak fel, mert kedden sorsdöntő Eb-selejtezőt játszunk Walesben. Ott dől el, hogy a jövőre rendezett Eb-n, ebben a stadionban is pályára léphet-e a magyar válogatott. Emiatt például Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő és Nagy Ádám is csak a padra ült le.
A 7. percben Luis Suárez, az uruguayiak legnagyobb sztárja tiszta helyzetben még fölé lőtt, de a 15. percben már nem volt ilyen szerencsénk: Edinson Cavani megszerezte a vezetést Uruguaynak. Matias Vina egy egészen laza kötényt kiosztott a jobbhátvéd Bese Barnabásnak, tökéletesen küldte át laposan a labdát a hosszúra, ahol érkezett a PSG csatára, és belőtte a Puskás Aréna történetének első gólját.
Továbbra is Uruguay dominált, és öt perccel később újabb gólt szereztek a vendégek. Ezúttal is a jobb oldalon érkezett a támadás, Brian Rodriguez egy finom csel után jobbal tekert Dibusz Dénes kapujába. Az látszott, hogy borzasztóan sebezhető a védelem, a Baráth-Lang kettős instabilnak tűnt, de legalábbis nem volt egy súlycsoportban Cavani-Suárez csatársorral.
Ekkor úgy tűnt, hogy akkora a különbség a csapatok közt, amit a lelkesedés nem fog tudni kiegyenlíteni, de szerencsére gyorsan jött a magyar válasz: Varga Roland egy szép kényezerítő után pontosan centerezett, Szalai Ádám pedig a levegőből a bal alsó sarokba passzolt. Visszajöttünk a meccsbe, és a félidő második felében már kiegyenlítettebb volt a játék, a 40. percben egyenlítési lehetőségünk is adódott, de Dzsudzsák egy ígéretes helyzetből járó szabadrúgást csúnyán a nézők közé lőtt.
5 perc a mérkőzés végéig amikor az eredmény Uruguaynak kedvez.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!