Ismét nagymértékben drágul a tojás.

Lekerülhetnek az úgynevezett ketreces tojások a legnagyobb forgalmú boltok polcairól, helyette mélyalmos és szabadtartásos tyúkok tojásaira váltanának az üzletek  – erről döntött többek között a Tesco is. A Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke szerint emiatt jelentősen visszaeshet az egyébként 90 százalékban ketreces tartással működő hazai tojásforgalom, ami dráguláshoz vezet – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek.

Az boltláncok döntését érthetetlennek tartja Pákozd, ugyanis azt állatvédelmi és környezetvédelmi szempontokkal indokolták, ugyanis ezek nem feltétlen teljesülnek.

A mélyalmos és szabadtartás egyértelműen környezetszennyezőbb, nagyobb területet igényel és a talajt is jobban szennyezi, szén-dioxid lábnyoma is nagyobb.

Hozzátette, hogy ráadásul a magyar termelők épp állatvédelmi szempontoknak megfelelve cserélték le az évek során a ketreceiket.

Fogyasztói érdekekkel sem alátámasztható a váltás, ugyanis az akár 40 százalékkal is megdrágíthatja a bolti árakat – mondta az ágazati képviselő.

Forrás: 168 óra.

Kapcsolódó cikkek

Demokratikus Koalíció: Feljelentést teszünk az ügyészség ellen bűnpártolás miatt!

Rubóczki Tamás

Soros és Orbán titkos levelezése

O.L.K.T.

Orbán Ráhel botrányos szavai:- ” A magyar nők nem elég, hogy igénytelenek, lusták…”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!