Ismét drasztikusan emelkednek az árak – itt a lista!

0

Az Orbán-kormány ismét lenyúzza rólunk még azt a bőrt is ami nincs!

Az év végéig átlagosan 10-12 százalékkal emelkednek a legfontosabb élelmiszerek, mint a sertés- és baromfihús, kenyér, tej és tejtermék árai – írja a Népszava. A sertéscomb például kilónként 120-130, a sertéskaraj 150-180, a csirkeszárny 70-100, a csirke mellfilé 150-160 míg a kenyér minőségtől, fajtától függően 25-80 forinttal lehet drágább. Az UHT és az ESL tej ára egyelőre nem változik, mert azok jövő januártól 5 százalékos áfakörbe kerülnek, így akkor lesz egy érezhető drágulás.

Az 5 százalékos áfakört 2015-ben vezették be, de annak hatása ami abszolút nem érezhető. A sertéscomb kilója jelenleg 1210 forint, ez az elmúlt 2,5 évben 16 százalékos drágulást jelentett.

Az áremelkedésnek több oka is van: több mint 10 százalékkal kevesebb búza termett az idén, az időjárás sem Magyarországon, sem Európában nem kedvezett a termésnek; drága a takarmány; növekedtek a költségek (áram, üzemanyag, bérek).

A béremelkedésre egy mondat erejéig azért kitérnék, a Fidesz-KDNP folyamatos hazudozása mellett az elmúlt 2 évben egy petákkal sem keresnek a magyarok sehol sem többet Magyarországon, mert a gazdasági mutatók katasztrófálisak, a forint borzasztóan gyenge, és rengeteg bevezetett adó után, sehol nem emelkedtek szinte a fizetések.

kép. sashalmipiac.hu

olkt.hu/24.hu


Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!