Ismét átcseszték a pedagógusok fejét!

Ismét, megint a pedagógusok is szívnak. Gondoltam, jobb, ha szólok. Orbán és emberminisztériumi emberei folyamatosan azt mondták, hogy a minimálbérhez igazodnak majd a pedagógusbérek. Természetesen, nem így lett. Átverték a tanárokat.

Anyagi és társadalmi megbecsülésről ment a hazudozás földön, vízen levegőben. Évekkel ezelőtt beígértek valamilyen életpályamodellt a tanároknak, hogy  nem csak folyamatos béremelés lesz, hanem a fizetésük megőrzi az értékállóságát, igazítva a mindenkori minimálbérhez.

Nos, az új, most tárgyalt költségvetésben is csupán az szerepel, hogy a 2014-es minimálbérhez mérik a fizetést, és nem ahhoz, amennyi jelenleg. 2014-ben ez 101 500 forint volt, most 138 000 forint. Tehát ha az Orbán-kormány nem hazudott volna, akkor egy gyakornok pedagógus ma 71 000 forinttal vihetne többet haza, egy egyetemi tanár 150 ezer forinttal.

De tudom fokozni. A legutóbbi béremelésből nem mindenki kapott. Sokan kimaradnak, a túlórákért pedig már évek óta nem fizetnek. Az új költségvetésben pedig már szó sincs semmilyen béremelésről. Ez volt a remek életpályamodell…

Így vetít, hazudozik, így nézi le a pedagógusokat, végső soron a választókat az Orbán-kormány.

Szerző: Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője

olkt.hu/MTIKapcsolódó cikkek

Rendkívüli hír: A mai napon nem kapták meg a nyugdíjat több mint 1 millióan!

Rubóczki Tamás

Föld S. Péter: Semjén megbolondult

O.L.K.T.

Gyurcsány élő adásban. VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!