Index: Egy magyar titkosszolga részletesen felfedi, mennyire súlyos az orosz fenyegetés!

  • Az orosz szolgálatok úgy érzik, szabadon nyomulhatnak Magyarországon. A közmédia Kreml-propagandát sugároz, a letelepedési kötvényekkel illegális ügynököket lehet betelepíteni, és a politikusok tanácsadóit sem ártana átvilágítani.
  • Ezekről is beszél Katrein Ferenc, aki 13 évig dolgozott a magyar kémelhárításnak többek közt műveleti igazgatóként, és most exkluzív interjút adott az Indexnek. Titkosszolgák ritkán nyilatkoznak, főleg arccal és névvel vállalva. 
  • Leszerelt, mert már nem tudott azonosulni a vezetéssel, az elhárítást orosz ügyekben politikai szintről lefojtották. Kiss Szilárd és Kovács Béla is politikai döntés miatt mászkálhat szabadon, és szerinte Győrkös István GRU-s kapcsolata miatt sem a szolgálatok, hanem a politika nem mert konfrontálódni az oroszokkal.
  • Nyomozott a romagyilkosságok ügyében, neki is el kellett számolnia a lelkiismeretével, és sosem felejti el a hat áldozatot. Szerinte meg lehetett volna még menteni életeket.
  • Elmondja, milyen érzés NATO-s partnerszolgálatoknak magyarázkodni, amikor az ember felettesét azzal gyanúsítják, hogy Moszkvának dolgozik. És beszél arról is, hogy ügynököt beszervezni nem olyan nagy dolog, de máshogy megy, mint képzeljük.
  • Az interjú angol fordításban is olvasható.

A magyar változat pedig az index.hu weboldalán.

olkt.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

Kéri László: A Borkai-ügy a Fidesz politikai pornográfiáját is leleplezte!

O.L.K.T.

A FIATALOKNAK ELEGÜK VAN!

O.L.K.T.

Figyelem, így akarják ellehetetleníteni a Jobbik gyűjtését! – Éledezik a fideszes netkommandó!

Rubóczki Tamás