In memoriam Ferenczi Krisztina

Most bezzeg mindenki búcsúzik tőle. Pedig akkor kellett volna figyelni rá, amikor a színpadon, a kamera előtt állt; amikor magára maradt összes bánatával, családi tragédiák súlyával, majd sorra jelentek meg leleplező írásai a hatalmi korrupcióról.

Ferenczi Krisztina

Utóbbiakra jobban emlékszik a jelen. Azt írják: ő az utolsó nagy oknyomozó újságíró, aki a végtelenségbe nyúlva volt képes belebonyolódni bármilyen témába, és az sem zavarta, ha csak kevesen értették, miért megy újra és újra előre. Mindig tovább. Pedig hiába írta meg a politika és a vagyonok barátságának természetrajzát, hiába mutatott rá a magyar nepotista politika működésének lényegére, csak kevesen vették észre, hogy az írások sokkal többről szólnak, mint a bíróság elé szinte soha el nem jutó vagy elhalasztott ügyek sorozatáról. A kordokumentumok ugyanis olyanok, mint egy társadalmi dráma jelenetei. És ez nem csak Magyarország, de Kriszta életének drámája is: feldolgozta, színpadra vitte, bemutatta a politikai elit bűneit – majd megtapsolták. Éppen ezért nem búcsúzni kell tőle, hanem emlékezni rá. Elővenni munkáit, beleolvasni és felolvasni belőlük. Újra és újra. Mindig tovább.

Kapcsolódó cikkek

Több tízezer embert alázott meg Orbán Viktor! (Nyílt levél)

Rubóczki Tamás

Házi őrizetet kér a hajléktalanságért elítélt gödöllői hajléktalan, mivel törvényileg megilleti a házi őrizet..

O.L.K.T.

Hová tűnt Magyarország arany és devizatartaléka!?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!