Íme a sokezres “migránskaraván”! És még mindig beszopják sokan….

A magyar állam hírügynöksége március 28-án közölte az aggasztó hírt: 40 ezer migráns indul útnak hamarosan Törökországból és Görögországból Közép-Európa felé, útközben még rengetegen csatlakozhatnak hozzájuk. Azt írták, hogy április 5-ig gyülekeznek, és akkor felkerekednek. 

Április 5-től a Szaloniki melletti Diavata menekülttábor közelében, a szabad ég alatt gyűlt össze mintegy 600 menekült, akik a posztokban beígért buszokat várták, és ott is éjszakáztak. Buszok helyett görög rendőrök érkeztek, akik távozásra szólították fel őket. Néhányan ellenálltak, köveket dobáltak (egy fotóriporter megsérült), erre könnygázt fújtak rájuk. A többségük 6-án visszament a kijelölt szálláshelyére, a 7-én is kitartókat pedig őrizetbe vették.

A görög kormány azonosította, hogy a hazug posztokat számos szerverről helyezték el, de közös bennük, hogy egyik sem a környéken üzemel. Amerikai, európai és ázsiai szerverekről egyaránt szó van. A görög belügyminisztérium szerint embercsempész bandák állnak a híresztelések mögött, amelyek ügyfeleket akartak toborozni azzal, hogy kétségbeesett embereket tereltek egy-egy találkozási ponthoz.

Magyarországról indult a sajtókampány

A karavánok indulásáról beszámoló március 28-i MTI hír forrása a budapesti Migrációkutató Intézet volt, ami a Századvég Alapítvány és a Mathias Corvinus Collegium közös intézete. Az utóbbit alapító Tombor András lapjában, a Mandineren jelent meg először az elemzés. Ott arról írtak, hogy tízezrek indulnak el hamarosan, és az európai sajtó el akarja hallgatni az ügyet.

Karavánozás

Nem egyedi eset, hogy közösségi oldalakon igyekeznek a balkáni útvonalra terelni menekülteket Törökország illetve Görögország felől. Már a 2015-ös nagy menekülthullám idején sok ilyen oldal működött, egy részükben valódi emberek adtak egymásnak tanácsokat az útra, de akkor is voltak már például embercsempészek által manipulált tartalmak. 

Forrás és bővebben itt:https://444.hu/2019/04/10/ezt-fujtak-fel-remiszto-karavanna-itthon?fbclid=IwAR3UF_3Q26Gf4MMBmlp8edk7yT_DHtO9kJ4EQMxbi7YtSQbwoFsF_4cAcW0

Kapcsolódó cikkek

Ön szerint, ki a leghazugabb politikus Magyarországon?

H Miklós

Ezt már nem lehet tovább elviselni! VIDEÓ

O.L.K.T.

Igyá’ bazze! VIDEÓ

O.L.K.T.

Hozzászólok