Ilyen csak a mesében van: Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő, nemzetbiztonsági kockázat!

Kövér László hétfőn este kezdeményezte, hogy az Országgyűlés mentse fel a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki, valamint tagsági posztjáról az LMP-s Demeter Mártát – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája hétfő este az MTI-t.

E javaslatról az Országgyűlés várhatóan a tavaszi ülésszak első ülésnapján, február 18-án, jövő hétfőn dönt.

A közleményben kifejtették: az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megküldte Kövérnek a Demeter Márta képviselőre vonatkozó, nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárás eredményeként készített biztonsági szakvéleményét.

E szerint Demeter Márta személyében nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg az Alkotmányvédelmi Hivatal.

Erre tekintettel – a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi törvény alapján – haladéktalanul meg kell szüntetni a képviselőnek az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt – írták.

Az ügyben viszont a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény alapján az Országgyűlésnek haladéktalanul döntenie kell – emelte ki az Országgyűlés sajtóirodája.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó cikkek

Tovább élnek a férfiak, akik okos nőt vesznek feleségül

O.L.K.T.

Mága Zoltán akkora fideszes lett, hogy csak úgy ömlenek a százmilliók az ölébe!

O.L.K.T.

Bősz Anett mától a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!