Igaz lenne? 400 eurót fizet a FIDESZ minden romániai magyarnak, aki elmegy választani?

Egy Hargita megyei lap ír arról, hogy a kormánypárt nem csak szavakban buzdít

Hargita megyében az a hír járja, hogy Orbán Viktor pártja minden magyar állampolgársággal rendelkező személynek 400 eurónak megfelelő összeget kínál, amennyiben részt vesz a magyarországi választásokon.

 

Bár az információ eddig csupán kósza hír jellegű, nem találni semmi kivetnivalót abban, hogy egy olyan ország, mint Magyarország támogassa azon választópolgárait, akik más országokban élnek és részt akarnak venni az anyaországi választásokon.
Számításba kell vennünk, hogy egy Hargita megyében lakó személynek több kilométert kell utaznia a lakhelyétől a legközelebbi szavazóhelyiségig, továbbá egy napot hiányoznia kell a munkahelyéről is, ha a választás időpontja munkanapra van kitűzve. Mindezek költséggel járnak, amely költségeket természetes, hogy valaki visszatérít az állampolgárnak, hogy az gyakorolhassa szavazati jogát.
Még semmilyen hivatalos információval nem rendelkezünk arra nézve, hogy ezt a 400 eurót minden Romániában élő magyar állampolgár megkapja-e, de reméljük, hogy valóság, és a Hargita megyei magyarok legalább a magyarországi választások napján érzik, hogy a magyar állam rájuk gondol és konkrétan támogatja őket. 400 euróval a zsebben mintha meg is jönne az ember kedve a szavazóurnához járulni, akárhány kilométerre legyen is az.

 

Kapcsolódó cikkek

Így védekezett Orbán az Európai Parlamentben: VIDEÓ

O.L.K.T.

Rendkívüli: Letartóztatták Farkas Flórián…

O.L.K.T.

Gulyás Gergely a vastagbőrű lakáj

O.L.K.T.