IG Metall: Felszólítjuk a győri Audi vezetését, hogy a szakszervezeti követeléseket azonnal teljesítsék!

A legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall is támogatta, az Audi magyar munkavállalóinak sztrájkját, amiről pénteken közleményt adtak ki.

A több millió dolgozót tömörítő német fémmunkás szakszervezet, az IG Metall január 18-án, pénteken közleményben bátorította a győri Audi dolgozóit, üzenve, hogy a jobb megélhetésért, a magasabb bérekért sztrájkolni mindenkinek alkotmányos joga, és ebben a német vasas szakszervezet teljes támogatásáról biztosítja magyar kollégáit – számolt be a Klubrádió.

A legnagyobb német szakszervezet szerint az autóiparban dolgozóknak mindenhol össze kell fogniuk, ezért állnak ki a magyarokért, és felszólítják az Audi vezetését a szakszervezeti követelések teljesítésére. 

Pénteken az Audi magyarországi dolgozói kétórás délelőtti figyelmeztető sztrájkot tartottak. Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett akcióban mintegy négyezren vettek részt, a sztrájk oka, hogy a cég és munkavállalói ősz óta nem tudnak megállapodni az idei bérekről.

Forrás: Klubrádió

Kapcsolódó cikkek

Tordai Bence újabb botrányos felszólalása

O.L.K.T.

Kiderült, Orbàn Putyinnal kötött privát megállapodása miatt van brutálisan eladódásodva a főváros.

O.L.K.T.

TÖBB EZREN MENEKÜLNEK A TÖRÖK AGRESSZIÓ ELŐL!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!