Ifj. Lomnici Zoltán: A lakosság többséget idegesíti az agresszív ellenzék!

A Századvég szerint az ellenzéki országgyűlési képviselők december óta tanúsított agresszív magatartásának negatív társadalmi következményei vannak, emiatt az alapítvány egy magatartási kódex elfogadását javasolja. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy fogalmazott: a nyugodt, csendes többség álláspontját is tükrözi ez a javaslat, ami arról szól, hogy van egy elementáris igény a köznyugalomra.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint magyar emberek elvárják, hogyha valaki egy felelős pozícióban van, akkor az ezzel kapcsolatos magtartási szabályokat, társadalmi elvárásokat teljesítse. 

Szerinte a javaslat amellett hogy magatartási szabályokat tartalmaz kijelöli, hogy egy többlettartalommal, hazaszeretettel is együtt kell hogy járjon, hogyha valaki akár a nemzet parlamentjében akár az Európai Parlamentben képviseli a magyar embereket – mondta.

Hozzátette: ha ezek szerint járnának el az ellenzéki képviselők, akkor többet nem valósulhatnának meg a közrend elleni bűncselekmények a parlamentben. Szerinte felmerülhetett például a kényszerítés bűncselekménye  akkor, amikor az ellenzéki képviselők nem engedték fel a levezető elnököt a pulpitusra.

Ifj. Lomnici Zoltán kiemelte: fontos, hogy egy országgyűlési képviselő nem csak házon belüli, hanem házon kívüli léte is példát mutat a magyar emberek számára – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Aláírásgyűjtést indítanak a nyugdíjasok, hogy az Orbán-kormány tisztességesebben számoljon

O.L.K.T.

Óriási pofon jött a Fidesznek Brüsszelből!

Rubóczki Tamás

Albert Einstein megmondta

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!