Idáig jutott a magyar demokrácia:újraindul a Szabad Európa Rádió magyar adása

7 közép- és kelet európai ország, köztük Magyarország független sajtójának támogatására Washington összesen 198 millió forint összegű támogatást hirdetett meg.

Az amerikai külügyminisztérium 2017 végén egyszer már bejelentett egy programot a magyar független vidéki sajtó támogatására. Ekkor mintegy 200 millió forintot osztottak volna ki, és bár meghirdették a pályázatot az interneten is, a beérkező pályázatok azonban a semmibe hullottak, a kezdeményezést különösebb indoklás nélkül ejtették.

Most a Népszava bukkant az újabb, 700 ezer dolláros pályázatra, amit szintén az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó irodája írt ki Közép-és Kelet Európai Újságíró Ösztöndíjprogram címmel.

A médiapályázatra június 24-ig lehet jelentkezni és az őszi választások után hirdetik ki a győzteseket – remélhetően ezúttal valóban.

A támogatásért, bár mindössze jelképesen értékelhető, de a jelen helyzetben minden bizonnyal nagy lesz a tülekedés, mivel a független média megmaradt része így is egymás fején taposva próbál a víz felett maradni. A valós szándék – mármint az ellenzéki/független média – támogatása nehezen értékelhető érdemben, mivel az így is hétfelé osztódó összeg egy részét a Szabad Európa Rádió feltámasztására –is – szánnák, amit a hajdan hírhedt adó illetékesei sajtómegkeresésre nem is cáfoltak.

Nem mellesleg ez utóbbi éves költségvetése kb. 124 millió dollár

Forrás:https://szabadhir.hu/2019/06/12/itt-tartunk-ujraindul-a-szabad-europa-radio-magyar-adasa/?fbclid=IwAR12lNa-Ydw5zTu3uSen8qSqD75diXUa3cej4R5xGoK8v4RLkqg7LplLdn0

Kapcsolódó cikkek

Nagy Blanka: Ez a mocsok…

Rubóczki Tamás

Magyar György: Orbánék káoszt teremtettek – már zajlik az átalakítás, költöznek a bírók

O.L.K.T.

Ceaușescu futball szeretete idáig fajult

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!