Hűtlen kezelés? Csencselés a szociális bérlakásokkal

Kőbányán immáron széltében-hosszában beszélik, hogy a lakásügyek felelős fideszes alpolgármestere, Weeber Tibor kényére-kedvére csencselget a szociális bérlakásokkal. Sejthetők olyan összejátszások, amelyekben lakáskiutalásért egy kis facebook-aktivitást kérnek cserébe: a helyi fideszesek által létrehozott illetve befolyásolt oldalak lelkendező kommentelését és megosztását, a számukra ellenséges, kritikus oldalak ellehetetlenítését, megtrollkodását, sokszor minősíthetetlenül trágár és becsületsértő stílusban. Nincs ebben semmi furcsa, így (is) működik a fideszes propaganda, kamuprofilok, bérkommentelők, ezt már ismerjük, nincs itt semmi látnivaló, mehetünk tovább.
Mindenesetre ebben a kényes témában éppen tegnap jelent meg egy hosszabb írás a Magyar Hang nyomtatott változatának hasábjain. A cikk a Weeber Tibor alpolgármester hatáskörébe tartozó szociális bérlakás-kiutalások körüli mutyikat feszegeti, egy konkrét eset kapcsán. A teljes cikk a lap 5. oldalán olvasható, illetve vélhetően a napokban online is elérhető lesz.
Ebben tényként szerepel, hogy a fideszes kőbányai önkormányzat, illetve Weeber Tibor „bűnözőknek biztosított szociális bérlakást” Kőbányán. A történet részleteiben elmerülve megállapítható, hogy az alkalmatlanság a minimum, ami felvethető, de a törvényesség is jó eséllyel sérülhetett.
Ennek megállapítása egyelőre nem egyszerű feladat. Maga Weeber alpolgármester a lapnak a témában megtagadta a nyilatkozatot, illetve az őszi önkormányzati választások utánra ígérte, hogy esetleg hajlandó lesz valamit mondani. Ami ugyebár kétesélyes: ha Weeber marad hivatalában, akkor nyilvánvalóan megteheti majd, hogy szarik az egészre, ha bukik, akkor pedig vele kapcsolatban minden lehetséges.
Blogunk nem szeretné egyelőre a Weeber-ügyet részletesebben kommentálni. A kőbányai szavazók felé viszont van egy tanácsunk: azok, akik részéről az elmúlt kilenc éves ténykedése miatt Weeber közutálatnak örvend, feltétlenül sétáljanak el majd ősszel a szavazófülkéig. Azok pedig, akik eddig ilyen embereket tartottak hatalomban és ősszel harmadszor is ezt tervezik Kőbányán, nagyon gondolják végig a döntésüket.
Ahogy az öreg ács szakik mondják: kétszer mérj, egyszer vágj.

Forrás: Kőbánya Blues

Kapcsolódó cikkek

Már nem sok hiányzik ahhoz, hogy központosítsák Oroszországban az internetet

O.L.K.T.

“Ennyi bűnöző előtt még sosem beszéltem”

O.L.K.T.

MIÉRT HAGYTA POLT PÉTER SZABADLÁBON SIMONKA GYÖRGYÖT?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!