Human Rights Campaign: Orbán Viktor és Novák Katalin gyűlöletuszító!

Az Egyesült Államok csatlakozott Magyarországhoz és Brazíliához: szerdára konferenciát rendezett, amelyre az LGBTQ-közösség elleni gyűlölet prominens szítóit hívták meg – írta a Human Rights Campaign elnevezésű, a melegek jogait védő szervezet a portálján. Az egyik résztvevőként Novák Katalin államtitkárt várták Magyarországról.

A cikk felsorolja a „II. Nemzetközi családpolitikai konferencia” című rendezvényen résztvevőket, és azt is, hogyan, milyen módon szítják a gyűlöletet. Novák Katalinról azt írta a portál: Novák a kormányzó jobboldali nacionalista párt alelnöke.

Felszólalt a (gyűlöletcsoportnak minősített) Családok Világkongresszusa rendezvényein…

“emellett aggasztó kapcsolatokat tart fenn az orosz kormánnyal, ezen belül a Stratégiai Tanulmányok Orosz Intézetével, amelynek kulcsszerepe volt az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozásban”.

A portál megállapította: demokrácia-ellenes vezetők azon vannak, hogy az ilyen és ehhez hasonló eseményekkel új nemzetközi szövetségeket és hálózatokat alakítsanak ki és juttassanak hatalomhoz. A tanácskozást szervező kormányok – állásfoglalásuk szerint – az LGBTQ-ellenes szervezkedések zászlóvivői között vannak.

„A jobboldali szélsőséges Orbán Viktor vezette magyar kormány évek óta nyirbálja a demokratikus jogokat – egyebek között – az LGBTQ-ellenesség szításával és Putyin Oroszországához fűződő kapcsolatok mind szorosabbra fonásával. Most a Trump-Pence kormányzattal és a brazil Jair Bolsonaróval szövetkezik a globális LGBTQ-ellenes kampány előmozdítására”

– mutatott rá a HRC portálján megjelent írás.

via. hrc.org

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor áldást oszt hűséges híveinek

O.L.K.T.

Mi is az a klímaváltozás? Itt most megtudjuk. VIDEÓ

O.L.K.T.

olkt.hu: A nap legfontosabb hírei röviden (21. rész)

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!