Hülyeség volt felvennem a magyar állampolgárságot

Száz százalékig román vagyok! Anyám sírt örömében, amikor behívtak a válogatottba!

– nyilatkozta Rus Adrián, a MOL Fehérvár FC fiatal játékosa a román román labdarúgó szövetségnek adott videóinterjújában, amit a Magyar Hang szúrt ki. A futballista néhány éve szerezte meg a kettős állampolgárságot, és Magyarországon kapott szerződést.

Szerinte azóta, hogy a román válogatott behívta a bővebb keretébe, a fehérváriak nem játszatják, játéklehetőséget sem kap, csak a fiókcsapatukban. Ezt Kovács Zoltán klubigazgató cáfolta, szerinte nem büntetik a játékost, mert másik válogatottat választana, mint a magyart, nem mellesleg továbbra is az első csapat tagja.

A román szövetség a FIFÁ-hoz fordult a játékos ügyében.

Rus Adrián egyéb részletekről is beszélt az interjújában:

„Őszintén, száz százalékig román vagyok! Csak 19 évesen mentem Magyarországra, és hülyeség volt felvennem a magyar állampolgárságot. Ez egy kellemetlen epizód az életemben. Felvettem, mert így volt hasznos az akkori csapatom számára: azért kapott a klub több pénzt az MLSZ-től, ha több magyar játékosa volt. Hat éves korom óta, amióta futballozni kezdtem, soha nem akartam magyar válogatott lenni. Végig arról álmodoztam, hogy Romániáért fogok játszani.

Forrás 168 óra

Kapcsolódó cikkek

Orbán túllőtt a célon: Brüsszelnek nem tetszik a rabszolgatörvény

H Miklós

Valamit nagyon jól csinál Rogán Cecília

O.L.K.T.

Nyílt levelet írt Orbán Viktornak Panni – Brutális szövegek olvashatók benne!

Rubóczki Tamás