Hülyére vették a kormányhivatalt

0

A trágyaszag volt a tréfa alapja.
Írásbeli kérdésben fordult az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a kormányhoz, hogy tájékozódjon a fővárosban augusztusban terjengő tömény trágyaszagforrásáról. A képviselő és a kormány igyekezete beérni látszott:

Orbán Balázs államtitkár tájékoztatása szerint a Pest Megyei Kormányhivatal a Fejér megyei Alcsútdoboz melletti Óbarok településen találta a szagforrást, pontosabban az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott a szag.

Ahogy azt a hvg.hu is írja, semmilyen cégbejegyzésben nem szerepel az említett cég. Ami fellelhető róla, az egy láthatóan viccesnek szánt álhír-blogon található, miszerint egy pécsi Jövő Generációja Egyesülethez köthető a cég, amit egy bizonyos Egres Béla vezet. Ezen a néven az elmúlt évtizedben számos álhírt küldött egy ismeretlen számos szerkesztőségnek, pártnak, hivatalnak, amit rendre be is nyeltek egyesek.

Könnyen elképzelhető, hogy ezúttal a kormányhivatalt viccelte meg valaki a szag forrásáról, ráadásul Orbán Balázs államtitkár Bangónénak küldött tájékoztatása szerint mivel a település nem Pest megyében van, két kormányhivatal is dolgozik az ügyön.

A hvg.hu is megjegyzi, hogy a céget először a Budaörs Info nevezte meg, ám hamarosan le is vették a hírt, ahogy azonosították az álhír-virtuóz Egres Bélát az “értesülés” mögött.

Forrás 168 óra

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!