Hová tart a Jobbik, megerősödés vagy süllyesztő?

Néppárttá dagad vagy elsorvad a Jobbik a Népszava jegyzete.

0

Nehéz örökséget vet át a Jobbik élére álló Jakab Péter. Nemcsak egy népszerűségi gödörből kell kiléptetnie a pártot, hanem egy nehéz pszichés állapotot is orvosolnia kellene, magyarázta Róna Dániel az Új Egyenlőség podcastjában. A Jobbik kutató szerint ugyanis egy felére (20 százalékról 9-10 százalékra a biztos pártválasztók körében) zsugorodott pártban meglehetősen nehéz dolgozni szimpatizánsként, aktivistaként, tisztségviselőként.

A helyzetet bonyolítja, hogy a Jobbik ideológiája az utóbbi években nem volt tiszta támogatói számra sem. Mindenesetre most az új elnök egy átfogó mondással kezdte: a rendszerváltás veszteseit akarja képviselni a Jobbik – azaz egy befogadó néppárti ideológiát épít.

Forrás Népszava
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!