Hová, mivé lettünk a rendszerváltás után? SEREGHAJTÓK LETTÜNK AZ EU-BA!

0

Hiába nő a magyar gazdaság, a régiónk többi országa így is sorra hagy le minket!

Ez lett a fidesz orszàga…???
A régió harmadik legfejlettebb országa voltunk, amikor beléptünk az EU-ba. Az se ma volt…

A régiónk harmadik legfejlettebb országa voltunk, amikor beléptünk az EU-ba, most a 2004-es csatlakozók közül a hetedik helyen állunk az egy főre jutó GDP-t nézve. A Magyarországon belüli különbségek is nőttek.

Amikor Magyarország 2004-ben belépett az Európai Unióba, leggazdagabb megyéjének, Győr-Moson-Sopronnak az egy főre jutó GDP-je durván a duplája volt, mint a legszegényebb Nógrádé. Az EU-támogatások egyik legfőbb célja papíron az elmaradott körzetek felzárkóztatása, ehhez képest a különbség most már háromszoros.

A legsúlyosabb probléma azonban nem az, hogy néhol nő az országon belüli különbség. Sokkal inkább az, hogy a magyar gazdasági teljesítmény a külső versenytársakhoz képest szinte folyamatosan romlik.

Az uniós csatlakozás idején Magyarország az egy főre számított GDP szerint még a harmadik helyen állt Szlovénia és Csehország mögött a volt pártállamok nem hivatalos külön versenyében. Az utóbbi másfél évtizedben viszont egymás után húzott el mellettünk Szlovákia, Észtország, Litvánia, majd legutóbb Lengyelország is.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook