Horváth András: LÁZÁRÉK ÖNLELEPLEZÉSEI – ÚJABB DISZNÓSÁGOK A HÁTTÉRBEN

Tulajdonképpen megköszönhetjük nekik, hogy ráirányítják a figyelmet arra, mennyire hazug állítás volt korábban, hogy tartozás nélkül adták át a várost az új vezetésnek, s egyúttal rávilágítanak a saját stiklijeikre.

Nézzük először talán a legnagyobb tételt, a BM felé fennálló adósságot, amivel szintén az új polgármestert terhelik:

Néhány hónapja hozzávetőleg 1 milliárd forintot akarnak bevasalni Pintérék Hódmezővásárhelyen a 2011-es és 2012-es (!) vissza nem térítendő likviditási támogatás trehány elszámolása miatt. Az önkormányzat mostani tisztviselői keményen dolgoznak Lázárék adósságának a felszámolásán, még nem tudni hol áll meg a mutató, ha mindent nem sikerül rendezni, szerintem a fennmaradó tartozást talán Lázárékon kellene behajtani. Ennek a régi tartozásnak a kapcsán azonban elég érdekes részletekre – mondhatni disznóságokra – bukkantam a rendszer működését illetően:
A Lázár által elindított “likviditási program” legfőbb nyertese (lakosságszámra vetítve) természetesen Hódmezővásárhely volt, öt pénzosztáson összesen 5,65 milliárd forintot bezsebelve, őket nominálisan csak Kaposvár tudta megelőzni 5,8 milliárdos támogatással, míg Miskolc összesen 6,7 milliárdot kapott. Ezekkel a pénzekkel nagyrészt a felelőtlen önkormányzati tervezés és költekezés nyomait sikerült eltüntetni 4 éven keresztül (az utolsó ilyen pénzszórás 2014-ben volt). Két város azonban nem részesülhetett ezekből a pénzekből a Fidesz másik két legfőbb politikája, a diszkrimináció és bosszú jegyében. Könnyen kitalálható, hogy melyik volt ez a két város: a Botka László vezette Szeged és a Tétényi Éva vezette Esztergom.

Volt azonban még egy nagyon fontos momentum a 2011. évi támogatások odaítélésénél, mégpedig az, hogy néhány kiválasztott kistelepülés is forráshoz jutott ezen konstrukció alapján, ami újfent azt bizonyítja, hogy a Mester kétségkívül Lázár János volt. Ezen kistelepülések mindegyike ugyanis Lázár választókörzetéhez tartozik, illetőleg 2014-ben már ezek a települések is a választókörzet részei lettek. Ezzel a kis pénzosztással szerintem Lázár szépen magához láncolta a településeket, egyértelmű téve: ha engem támogattok mindig számíthattok a kormány jóindulatára. A szerencsés kistelepülések 2011-ben a következők voltak (zárójelben a támogatások, millió forintban):
Apátfalva (76), Földeák (57), Kiszombor (48), Magyarcsanád (25), Maroslele (63). Makó is kapott 200 millió forintot.

2014. decemberében viszont újabb elemmel gazdagodott a történet, mert ki is egészült a kedvezményezettek köre Lázár választókerületében:
Apátfalva (150), Földeák (120), Kiszombor (80), Magyarcsanád (110), Maroslele (40), Óföldeák (10), Székkutas (16), Csanádalberti (140) millió forintot kapott. Itt a legvalószínűbb magyarázat az lehet, hogy a Lázár választókerületéhez tartozó kistelepülések többségét megjutalmazták azért, hogy Lázárra szavaztak, vagy éppen aktívan mozgósítottak ezek az önkormányzatok. ÁLLAMI PÉNZBŐL JUTALOM A POLITIKAI TÁMOGATÁSÉRT CSERÉBE – ez is olyan jellemző fideszes pártállami megoldás.
S hogy jön képbe ebben a történetetben újabb három fideszes parlamenti képviselő – Mengyi (Voldemort) Roland, Hörcsik Richárd és Tállai András? Ha valakit érdekel, azt is nagyon szívesen elmondom.

Na de itt van a legfrissebb önleleplezés, a kórházi kölcsön ügye. Kórház ad kölcsönt egy önkormányzatnak? A márciusi átadás-átvétel irataiban ezt meglátva nem akartunk hinni a szemünknek, de most, hogy a CSMEEK, illetőleg annak hódmezővásárhelyi tagintézménye – vagyis a kórház – több száz milliót követel a várostól ennek fejében, így teljesen nyilvánvalóvá és nyilvánossá vált a dolog. Legalább most lesz alkalom ennek a hátterét is feltárni: Mi ez a fordított világ Hódmezővásárhelyen? Miből tudott kölcsönt nyújtani a Kórház? Miért nem fizették vissza Lázárék a tartozást?
Van még egy további javaslatom is Lázár úr felé:
A következő önleleplezés legyen mondjuk a Zöld Hódmezővásárhely közbeszerzésének az ügye. Miért volt irányított az a közbeszerzés is, miért nyerhetett itt is Kálmán Pál cége, a System Service Kft? Milyen szabálytalanságok történtek a közbeszerzési eljárás során? Miért nem jelezte azokat a közbeszerzést lebonyolító Ész-Ker Kft?
Az elmúlt hetek történései – Márki-Zay Péter további vegzálása Lázárék korábbi bűnei, ill. azok nyilvánosságra kerülése miatt – azt bizonyítják, hogy Lázár kéznyújtásában semmiféle őszinteség nem volt, a képviselő úrnak esze ágában sincs együttműködni a továbbra is ellenségnek tekintett polgármesterrel a hódmezővásárhelyi emberek boldogulása érdekében.

Annak ellenére, hogy erre a konfrontatív, hazug politikára a vásárhelyiek jól láthatóan egyáltalán nem vevők.
Nem véletlenül költözött Makóra Lázár úr egy távcsöves puskával, ahonnan folyamatosan lövöldözget a szülővárosára.

 

szerző. Horváth András Facebook


Kapcsolódó cikkek

Fosnak az EU Ügyészségtől!

O.L.K.T.

Ilyen nincs és mégis van! A Mátyás templom kapujában gyűjtik a Fideszesek az aláírást

O.L.K.T.

DK: Az EU-ban már senki nem hisz Orbán potentátjainak

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!