Hoppá: letöltendőre ítélték Hunvald Györgyöt!

Az ítélet nem jogerős: egy év letöltendő börtönre ítélte és 27 millió forint kártérítés és a perköltségek megfizetésére kötelezte a bíróság Hunvald György szocialista politikust – írja a hvg.hu.

A vád szerint a volt országgyűlési képviselőre és erzsébetvárosi polgármester színlelt szerződéseket kötött még polgármesterként az ismerőseivel, és ezzel megkárosították a kerületét, 45 millió forinttal.

Az ítélet perújítási eljárásban született, és több mint 10 évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések alapozták meg. Volt olyan, 12 milliós tanácsadói szerződés, amiért a “tanácsadó” mindössze egyetlen levelet írt egy ukrán üdülőnek, de volt olyan is, akinek a feladata mindössze az egyik SZDSZ-es politikus megfigyelése volt, érdemi önkormányzati tevékenység nélkül.

Az ítélet nem jogerős, Hunvald enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A politikusnak azonban amúgy sem kéne börtönbe mennie, mert a bíróság beleszámolta, hogy az ügyben annak idején már 3 évet ült előzetesben.

Kapcsolódó cikkek

Az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága (OLKT) a Facebookon és Weben is :)

O.L.K.T.

Párbeszéd: az első éjszaka jogának törvénybe iktatása lesz a következő törvény?

O.L.K.T.

Friss adatok: Bukik a Fidesz?!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!