Hoppá: Az Európai Bizottság vizsgálatot indított a hajdúhadházi fizetős játszótér miatt!

0

Fideszes mércével mérve is ritka pofátlanság, amit Hajdúhadházon művelt a fideszes polgármester!

Mi is beszámoltunk róla: több mint százmillió forintból épült egy új közösségi tér Hajdúhadházon, hogy a szegregált gyerekeket élményekhez, sportolási lehetőséghez juttassák, de a játszóteret fizetőssé tették. Csáfordi Dénes fideszes polgármester szerint az 500 forint:

“barátságos és megfizethető összeg”.

Az Európai Bizottság azonban másképp gondolja. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Niedermüller Péter fordult az európai szervezethez, amely vizsgálatot indított a hajdúhadházi játszótér ügyében – számolt be róla a DK sajtóiroda kedden. Azt írják: A környéken lakó roma családok számára semmilyen információt sem adtak arról, hogy mi a regisztráció módja, és ha ezt kérték, akkor is elutasították őket. Ennek következtében a környékbeli roma gyerekek egyáltalán nem tudják használni a játszóteret. Corina Cretu uniós biztos válaszában arra figyelmeztet, hogy a diszkriminációmentesség elvét alkalmazni kell az uniós alapokból történő fejlesztések esetén. (a játszótérben 85 millió forint EU-s pénz van). Azt is kiemeli, hogy az uniós jogszabályok tiltják a közvetlen és közvetett, faji vagy etnikai származáson alapuló megkülönböztetést a nyilvánosság számára elérhető szolgáltatásokhoz való hozzáférésben. Emiatt az Európai Bizottság most további információkat kért a projekttel kapcsolatban, és dönteni fog a további lépésekről, hogy érvényesülhessen a diszkriminációmentesség.

 

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!