Honvédelmi minisztérium: Gyurcsányék elkotyavetyélték a honvédséget

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A HM keddi közleménye szerint az erről szóló javaslat – amely már az Országgyűlés előtt van – semmilyen érdemi változást nem jelent a hadkötelezettség, az önkéntes tartalékosok vagy a behívhatóság korhatárának tekintetében. Továbbra sem lesz sorköteles katonaság – szögezték le.

Azt írták: a javaslat kizárólagos célja, hogy Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról.

“Ez Magyarország biztonsága szempontjából alapvető és mindannyiunk érdeke”

– fogalmaztak.

Hozzátették:

“az állampolgárokat ez semmilyen módon nem érinti, semmilyen személyes adatszolgáltatásra, orvosi vagy egyéb vizsgálatra nincs szükség, kizárólag a Magyar Honvédség számára jelöl ki technikai, adatkezelési feladatokat. A törvényjavaslat kizárólag a különleges jogrend esetére történő felkészülést szolgálja.”

A HM közleményében azt is megjegyezte, a törvénymódosításra azért van szükség, hogy ezzel is erősítsék Magyarország védelmét és biztonságát, mert

“Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt szánt szándékkal legyengítették Magyarország védelmét, létszámában és eszközeiben is leépítették a honvédséget, elkótyavetyélték a vagyonát, a honvédségi eszközöket, és a hadrafoghatósági nyilvántartásokat is megsemmisítették”.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Totál megbukott a magyar járműgyártás!

Rubóczki Tamás

A HVG lesz a következő áldozat akivel leszámol Orbán?

H Miklós

Belharc: Már Navracsics Tibor is köpködi Orbánt!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!