Hollik István: Migránskaravánok érkeznek Magyarországra!

Az egyre fokozódó migrációs nyomásra nem a meghátrálás a válasz, hanem a határvédelem erősítése és annak kimondása, hogy Európát meg kell védeni, ide nem jöhet akárki – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 Hollik István, akit a Görögországban szerveződő “migránskaravánról” kérdeztek, azt mondta: a bevándorláspárti politikusok szerint legális bevándorlási útvonalakat kell létrehozni, így tartják megelőzhetőnek azt, ami jelenleg Görögországban történik, azonban ezt a kormány teljesen elutasítja.

Közölte: a kormányhoz is olyan titkosszolgálati információk jutnak el, amelyek szerint egyre többen csatlakoznak ehhez a karavánhoz, és ha elérik a kritikus tömeget, akkor nehéz lesz őket megállítani.

Azt hangsúlyozta: ez lesz, ha Európa a legális migrációs útvonalak megteremtésére voksol; a magyar kormány pedig ezt nem szeretné.

Hollik István szólt arról is: ha egy “migránskaraván” elérné a magyar határt, azzal is meg tudnak birkózni a hatóságok, teljes készültségben vannak a rendőrök és a katonák is, a határt meg fogják védeni.

A migránsoknak is tudniuk kell, hogy illegálisan nem léphetnek be Magyarország területére – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: most nem a felelősök megtalálása az elsődleges kérdés, hanem az, hogy megvédjék Európa határait. Ha megvédték, akkor kell megkeresni a felelősöket – folytatta, hozzátéve: ezért nem is lehetne aktuálisabb az európai parlamenti (EP-) választás.

Hiszen szerinte ott arra kell válaszolnia minden európai állampolgárnak, akarja-e, hogy ilyen “migránskaravánok” induljanak Európa felé, hogy bevándorlók tíz- és százezrei Európába jöjjenek és megváltoztassák az európai civilizációt vagy ezt nem szeretnék és meg akarják őrizni a kontinens keresztény gyökereit.

Az úgynevezett migránskártyákról szóló kérdésre Hollik István úgy válaszolt: “egyértelmű maszatolás” van ebben az ügyben, először tagadta az Európai Bizottság ezek létezését, aztán elismerte, majd kiderült, “fogalma sincs”, kik kapják a kártyákat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorizmussal gyanúsított, Magyarországon elfogott szír Haszan F.-nek is volt migránskártyája, de azt nem tudni, mikor függesztették fel az arra érkező támogatásokat. Tehát még az is előfordulhat – jelezte -, hogy akkor is érkeztek rá támogatások, amikor már előzetes letartóztatásban volt.

Kijelentette: a migránskártyák rendszerét fel kell függeszteni, majd az EP-választás után lehet arról vitatkozni, hogy működtethető-e egy ilyen program; a kormány szerint egyértelműen nem.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Botrány: Orbán bekapcsolt mikronfonba szidalmazta az EPP-t!

Rubóczki Tamás

Piknik a kispesti (Sherwood) kiserdőben.

H Miklós

Ki lesz Magyaroszág következő Miniszterelnöke?

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!