Hollik István: A kormány elfogadhatatlannak tartja az elmúlt napok erőszakos cselekményeit amit a Soros-hálózat rendezett!

0

A kormány elítéli az erőszakot és Soros-hálózatot emleget az elmúlt napok tüntetései után.

A kormány elfogadhatatlannak tartja az elmúlt napok erőszakos cselekményeit – mondta a kormányszóvivő szerdán a budapesti Kossuth téren. Hollik István azt mondta, kormányellenes aktivisták öntötték le a Parlamentnél lévő Kossuth-szobrot, egyúttal érthetetlennek nevezte a rongálást.

“Mi bajuk van a kormányellenes tüntetőknek Kossuth Lajossal?”

tette fel a kérdést a szóvivő, hozzátéve, hogy erőszak történt az MTVA székháza előtt is.

“A Soros-hálózat tagjai a jól ismert módszereiket vetették be, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki nem ért egyet velük”

– mondta Hollik István. A demonstrációkon “erőszakos provokátorokat” és “agresszív tüntetőket” láthattak, akik “nem riadnak vissza semmitől” – közölte.

“Nem riadtak vissza attól, hogy hátizsákjaikba köveket gyűjtsenek, annak érdekében, hogy megdobálják a Parlamentet, hogy paprikaspay-vel fújják le a rendőröket, hogy füstbombát használjanak, vagy éppen golyóval lőjék ki az MTVA épületének ablakát”

– fogalmazott.

A kormány álláspontja szerint az erőszak és az utcai agresszió minden formája elfogadhatatlan és megengedhetetlen – közölte.

Hollik István az ellenzéki országgyűlési képviselők elmúlt napokban tanúsított viselkedését visszataszítónak és felelőtlennek nevezte.

“Azok az emberek tüntetnek most és csinálnak törvénytelen akciókat a rendőrökkel szemben, akik 2006-ban politikailag utasították a rendőröket arra, hogy békés tüntetőket kardlapozzanak, verjenek meg”

– mondta a kormányszóvivő. Felelős politikus utcai agressziót és törvénytelenséget soha nem támogathat – tette hozzá.

 

 

olkt.hu/MTI