Hivatali vesztegetés megalapozott gyanújával feljelentették Orbán Viktort!

Szabó Tímea a Párbeszéd frakcióvezetője hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tesz, és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi bizottságában a Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

A párt szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik ráadásul a magyar gazdaság meghatározó alakjai és jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől.

Hétfőn az Átlátszó cikkéből derült ki, hogy Orbán Viktor azzal a Bombardier Global 6000-es típusú géppel utazott Bulgáriába a MOL-Vidi vs. Ludogorec BL-meccsre,ami szinte állandóan Budapesten áll készenlétben, többször is leszállította utasait az Adrián cirkáló luxusjachthoz, amin Mészáros Lőrinc is felbukkan, és a gép például éppen a vébédöntő idején Moszkvába repült. A cikk megjelenése után Havasi Bertalan elismerte, hogy az utat Garancsi István a Vidi elnöke és állami pénzekkel kitömött vállalkozó fizette.

képek. atlatszo.hu

 

 

 

olkt.hu/444.hu

 


Kapcsolódó cikkek

Szent-Iványi István: Trócsányi megalázó, Hidvéghi szégyelletes, Orbán nehéz helyzetbe kerülhet

O.L.K.T.

Orbánt ki kell vágni a Néppártból

H Miklós

Az amerikai külügyminisztérium szerint nincs szó olyan budapesti útról, amelyről bejelentést tehetnének.

H Miklós