Hitlerhez hasonlította Orbán Viktort a New York Times “kutatója”

A fenyegető fasizmusról közölt véleményvideót a mindig korrekt és objektív New York Times.
A neves lap “Ha nem félsz a fasizmustól Amerikában, akkor el kellene kezdeni” címmel közzé tett szösszenetében párhuzamot von Adolf Hitler Donald Trump és Orbán Viktor között, és görcsösen próbálja felhívni a figyelmet a világot fenyegető fasiszta veszélyre.

A Jason Stanley által készített videóra Kovács Zoltán a Twitteren reagált, a kormányszóvivő jéghideg profizmussal tette rendbe a fakenews gyár “szakértőjét”.

Jason Stanley egész életében a fasiszta propagandát kutatta (amit a videó megtekintése után akár elvesztegetett időnek is nevezhetnénk), és arra a következtetésre jutott, hogy Donald Trump szavai kísértetiesen hasonlítanak a világ fasiszta diktátorainak szavaira, amitől saját bevallása szerint megijedt, ebből pedig logikusan következik, hogy véleménye szerint mindenkinek meg kellene ijednie.
Sajnos véleményének egy 5 perces viedót is szentelt, ami a New York Times véleményrovatában került publikálásra.

 

Ugyanabból az anyagból

Az amerikai elnök lefasisztázásához hozzászoktunk, ahogy ahhoz is, hogy ezek a híres tudósok újra és újra bemutatják a fasizmus alapjait a nagyközönségnek, annak apropóján, hogy szerinte a fasizmus formulája nagyon egyszerű, és folyamatosan újra és újra felbukkan a világon.

Most azonban megtalálta országunkat is, ugyanis kijelenti, a fasizmus napjainkban ismét előrenyomult, Indiában, Mianmarban, Törökországban, és persze Magyarországon.

Bárhonnan is érkezzenek, a fasiszta vezéreket ugyanabból az anyagból gyúrták

Szerinte a diktátorok egy misztikus múltat emlegetnek, amelyet a liberálisok és a bevándorlók pusztítottak el, ez az olaszoknak a római birodalom, Erdogannak az Oszmán birodalom.

Magyarország pedig… hát erre nem talált semmi frappánsat, így csupán annyit említett, hogy Orbán Viktor átírta az alkotmányt, hogy “újra naggyá tegye Magyarországot”.

Ebből persze rögtön párhuzamot is lehetett vonni Trumppal (“Make America, great again”), bár a magyar miniszterelnök az amerikai elnök szlogenjét soha nem használta.
Nem baj, ha ez nem lenne elég, akkor azt is elmagyarázta, hogy a fasiszta vezetők mindig egyfajta apaképként tüntetik fel magukat a népük előtt. Ez azért is érdekes észrevétel, mert külön kiemeli, hogy ez a figura mindig egy férfi.

 

Már megint a globális zsidók

A videóból azt is megtudjuk, hogy a fasiszták már nem feltételnül fehérek, bárhonnan jöhetnek, de egy dolog közös bennük, szétszakítják a társadalmat.

A “szakértő” azt is kifejtette, hogy ezek a diktátorok mindig ellenségeket keresnek, míg Donald Trump az úgynevezett “deep state-re” fogja az ellene indított támadásokat, addig Orbán Viktor véleménye szerint a “globális zsidó összeesküvést” okolja minden rosszért.

kép. nytimes.com

Hogy ezt az információt honnan vette, nem tiszta, biztos a neten olvasta, vagyis “biztosan igaz”. A videót Stanley egy szívszorító történettel fejezi be arról, hogy az ő nagyszülei hogyan nem látták Hitler náci rendszerének közeledtét, párhuzamot vonva ezzel a jelenkor politikusainak népszerűségével.

A videóra Kovács Zoltán kormányszóvivő a Twitteren reagált a szokásos jéghideg profizmussal, akormányszóvivő a következőt írta:

Élvezettel olvassuk a “szakértő professzorokat”, olyanokat mint Kim Lane Scheppele, vagy @jasonintrator (@nytimes), amint kioktatnak minket a fékek és ellensúlyok rendszeréről, vagy a fasizmusról. Ez az egyik helyesírással küszködő tüntetőre emlékeztet minket az egyik napokban történt demonstrációról.

– állítja.

A New York Times videója itt nézhető meg.

kép. Twitter

 

olkt.hu/nytimes.com
[xyz-ihs snippet=”olkt”]

Kapcsolódó cikkek

Rendkívüli: Óriásit robbantott Matolcsy!

O.L.K.T.

Kötelező olvasmány: Orbán mint Rákosi!

O.L.K.T.

Hadházy Ákos: VASÁRNAP MEGISMÉTELT VÁLASZTÁS SZEKSZÁRDON

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!