A “hiteles” jobb oldal, avagy hogyan lettek a komcsikból őskeresztény illiberálisokká egyesek.

0

Liberálisból illiberális mindössze 27 év alatt. Ez az igazi köpönyegforgatás.

Elég hosszú az út és élég nagy a távolság a két világnézet között, de vannak akiknek ez nem jelent akadályt, ha pénzről  és hatalomról van szó.

Az elvek itt sokadlagosak.

No lássuk csak:

Kedvenc Vezetőnk először liberálisnak vallotta magát, még az SZDSZ-től is libernyóbbnak. Akkor arra büszkének lehetett lenni, hiszen “rendszerváltók voltak” a libernyók.

Én ott voltam azon az SZDSZ országos találkozón, mikor azok akik később tönkretették a pártot (Magyar Bálint, Pethő Iván) elveiket feladva az MSZP-hez csatlakoztak balliberálisként, miközben kiszorították a pártból Tölgyessyt, Kiss Jánost, vagy TGM-et…és engem is  (OLKT Gál György). :).

De, mert, hogy a korábbi SZDSZ balra tolódott, megágyazott gyakorlatilag a Fidesznek a jobb oldalon üresen hagyott hellyel, amely elébb az SZDSZ helyét foglalta el, majd egyre jobbra tolódott.Ugyan ki emélkszik még Krassó Miklóstra, Solt Ottiliára , Kőszeg Ferencre, Csengey Dénesre,vagy a cigány származású Daróczi Ágira, vagy Kozma Imre atyára, vagy Göncz Árpi bácsira?….szinte már senki.

Egyszer csak Orbán már jobboldali keresztényként mutogatta magát és élősködő, parazita haverjait. Aztán lett népnemzeti, majd a csuhások jóvoltából keresztény-népnemzeti… De a dolognak itt még nincs vége.

És történt egyszer, hogy a mi hős Vezérünk alkoholos bódultságából arra ébredt, hogy ő mostantól polgári már. Jöttek is sorban a polgári körök… aztán még vagy kétszer berúgott és kiderítette magáról a wc-n , hányás közben, hogy ő mennyire utálja és megtagadja a múltját. Kialudta magát, majd’ mellét döngetve mint pártelnök kihírdette, hogy ő innentől illiberális.

És most mondom a lényeget.

A SZAVAZÓI.

A szavazói most még azt állítják, hogy ők mindig is a Fideszre és Orbánra szavaztak.

Tehát…ők épp olyan köpönyegforgatók mint a gazdájuk, vagy csak megpróbálnak megfelelni a kihívásoknak….?

Biztos vagyok abban, hogy a  Fideszes szavazók néhány év múlva bőszen tagadják majd azt, hogy ők valaha is támogatták volna “ezt a skizofrén elmebeteget”. Mert ők mindig csak az épp aktuális pártért szorítottak…és végre ők vannak hatalmon.

Ezek azok az emberek akik a vörös párttagkönyvüket a fiók mélyén rejtik, mert hátha lesz valami amikor ennek még hasznát veszik.

Egy példa csak: Budapesten 56′-ban nem volt annyi felkelő, ahányat az utóbbi években már kitüntettek a hősiességért.

Mert a tényleges felkelők vagy disszidáltak, vagy meghaltak…De ím ‘ egyre több akkori “HŐS” kerül elő…

Ha lenne itt egy visszarendeződés, vagy politikai fordulat, ezek az emberek tagadnák meg először saját énjüket és nem hősökként, hanem áldozatként mutatnák magukat. Aki meg tudna valamit, azt elhallgattatnák.És már megint nekik állna a világ.

ismerjük ezt a típust…ugye?

Így megy ez ebben a gyönyörű hazában manapság…

 

OLKT Gál György