Hiába fenyeget Semjén…

A legalapvetőbb demokratikus jogokat fenyegeti az a törvényjavaslat, amely a nemzeti, állami és egyházi ünnepek idején csak az állampárti Fidesznek engedélyezi a rendezvények megtartását. A hatalom így akarja ellehetetleníteni, hogy a demokraták megemlékezhessenek, adott esetben tiltakozhassanak Orbán Viktor gyűlöletkeltő, megfélemlítő és korrupt rendszere ellen.

Semjén Zsolt törvényjavaslata azt bizonyítja, hogy hiába keménykedik az elnyomó hatalom, valójában retteg a demokrata és európai magyaroktól. Ám Orbán Viktornak és Semjén Zsoltnak is tudnia kell, hogy megpróbálhatja eltüntetni a kormánya ellen tüntető tömegeket, nem tudja elhallgattatni az egyre dühösebb embereket.

Tarlós István főpolgármester ismét lapít. Mint ahogy más, életbevágó, budapesti kérdésekben nem tette meg, most sem szólal meg. Pedig Budapest a szabadság fővárosa! Igazi demokrata város, amely mindig is büszke volt szabadságára és önállóságára, amelyekért az elmúlt 145 évben nem egyszer meg kellett küzdenie. Fővárosunk a gyáva fideszeseknél nagyobb elnyomókat is lerúgott már magáról, nem lesz ez másképp a jövőben sem, nem lesz másképp a jövő évi önkormányzati választáson sem. A budapestiek, a saját lábukra fognak állni.

 

 

Szerző: Horváth Csaba az MSZP fővárosi frakcióvezetője

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Gulyás: nyílt keresztényüldözés amit a tüntetők végeznek

H Miklós

Brutálisan megdrágítaná a virslit, még nagyobb adóval sújtaná a pálinkásokat Matolcsy György

O.L.K.T.

Orbán Viktor Őszödi Beszéde

O.L.K.T.