Hiába fenyeget Semjén…

A legalapvetőbb demokratikus jogokat fenyegeti az a törvényjavaslat, amely a nemzeti, állami és egyházi ünnepek idején csak az állampárti Fidesznek engedélyezi a rendezvények megtartását. A hatalom így akarja ellehetetleníteni, hogy a demokraták megemlékezhessenek, adott esetben tiltakozhassanak Orbán Viktor gyűlöletkeltő, megfélemlítő és korrupt rendszere ellen.

Semjén Zsolt törvényjavaslata azt bizonyítja, hogy hiába keménykedik az elnyomó hatalom, valójában retteg a demokrata és európai magyaroktól. Ám Orbán Viktornak és Semjén Zsoltnak is tudnia kell, hogy megpróbálhatja eltüntetni a kormánya ellen tüntető tömegeket, nem tudja elhallgattatni az egyre dühösebb embereket.

Tarlós István főpolgármester ismét lapít. Mint ahogy más, életbevágó, budapesti kérdésekben nem tette meg, most sem szólal meg. Pedig Budapest a szabadság fővárosa! Igazi demokrata város, amely mindig is büszke volt szabadságára és önállóságára, amelyekért az elmúlt 145 évben nem egyszer meg kellett küzdenie. Fővárosunk a gyáva fideszeseknél nagyobb elnyomókat is lerúgott már magáról, nem lesz ez másképp a jövőben sem, nem lesz másképp a jövő évi önkormányzati választáson sem. A budapestiek, a saját lábukra fognak állni.

 

 

Szerző: Horváth Csaba az MSZP fővárosi frakcióvezetője

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Molnár F. Árpád: Orbán szerint a hajléktalanok rosszabbat érdemelnek, mint a bolíviai börtönkörülmények!

Rubóczki Tamás

Soós Adrianna: Tömeges nővérfelmondás várható Magyarországon – Teljesen összeomolhat az egészségügy!

Rubóczki Tamás

Településenként kell visszavenni az országunkat

O.L.K.T.