Hétszer annyi pénzt adott az EU a határvédelemre, mint amennyit Orbánék állítanak

0

Csaknem hétszer több pénzt adott az EU határrendészeti, biztonsági, és migrációval kapcsolatos kiadásokra Magyarországnak, mint amennyit a magyar kormány állít – írja a Népszava.

A kormányszóvivő nemrég arról beszélt, hogy Magyarország 504 milliárd forintos (csaknem 1,6 milliárd euró) határvédelmi költségei után az EU csak 6,6 milliárd forintot (20 millió eurónyi összeget) hajlandó kifizetni. Úgy fest, az igazságnak nem bontotta ki minden részletét a kormányszóvivő. A Népszavával ugyanis az Európai Bizottság szóvivői irodája azt közölte, hogy

a 2014 és 2020 közötti ciklusban Magyarország „110 millió euró előirányzott összeget kapott” az említett területekre, ezen felül pedig – egyedi kérelmek alapján – 27 millió eurót folyósítottak a rendkívüli költségekre, a teljes összeg tehát 137 millió euró.

Vagyis a kormányzati retorikában ismételgetett 6,6 milliárd forint helyett valójában 45 milliárd forint.

A rendkívüli uniós alapból a magyar kormány négyszer kért és kapott is pénzt.

Kiemelt kép: A Magyar Honvédség katonái határõrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor

Forrás:https://24.hu/belfold/2019/09/07/hetszer-annyi-penzt-adott-az-eu-a-hatarvedelemre-mint-amennyit-orbanek-allitanak/?fbclid=IwAR1eJd6oLOXfNhaFDjIDnX6SEbb7gA2-UwdcKbnuurd3pt-CXIcVzwxisB4

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!