Hernadi Zsolt MOL vezér bűnöző!

0

Mostmár végérvényesen kiderült, Magyarország legnagyobb állami vállalatának a vezére bűnöző.

Ítéletet hozott első fokon a zágrábi bíróság Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök és Hernádi Zsolt Mol-vezér vesztegetési ügyében – írja a 24sata.hr horvát hírportál. A bíróság mindkettőjüket bűnösnek találta, Sanadert hat év, Hernádit két év börtönre ítélte.

Hernádi nem vett részt a tárgyaláson és az ítélethirdetésen.

A Mol-csoport csalódottan értesült a Zágráb Megyei Bíróság ítéletéről a Sanader-perben, hiszen a korábbi határozatok, mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbíróság (UNCITRAL) részéről azt állapították meg, hogy a Mol nem követett el bűncselekményt” – reagálta az ítéletre a Mol. „A Mol ragaszkodik a korábbi érveihez, határozottan visszautasítja a nem megfelelő üzleti magatartásra vonatkozó állításokat, és továbbra is minden eszközzel védekezik a bűncselekménnyel kapcsolatos alaptalan vádak ellen” – írták közleményükben.

Az elnök-vezérigazgató továbbra is teljes mértékben élvezi a Mol-csoport Igazgatóságának bizalmát és támogatását.

„A Mol INA-val kapcsolatos stratégiája pedig változatlan, ahogyan azt néhány hete is bebizonyítottuk a rijekai maradékfeldolgozási projekttel kapcsolatos beruházási döntés jóváhagyásával” – írta a Hvg

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!