Hazudnak mint mindíg – Az EÜ államtitkár szerint a hospice ház rosszul gazdálkodik!

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár szerint a hospice háznak is ki kell jönnie abból a támogatásból, amit az államtól kaptak.

Magyar Nemzetnek nyilatkozott Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, aki szerint a Magyar Hospice Alapítvány gazdálkodásával valami gond lehet, ha nem tudtak kijönni az állami támogatásból. Az államtitkár úgy látja, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött szerződés alapján mindenki ugyanazt a normatív támogatást kapja, és van, akinek ez elég, míg másnak nem. Ónodi-Szűcs szerint a hospice-szakma felháborodott a segítségkérésen, és a kapott pluszpénzen, míg mások ezt az állami támogatásból megoldják. Szerinte ma az országban 600 ágy áll a gyógyíthatatlan betegségekben szenvedők rendelkezésére. A Budapest Hospice Ház igazgatója novemberben beszélt arról, hogy a gyógyíthatatlan, főként daganatos betegeket gondozó intézmény hamarosan bezárhat, mert nincs pénzük a működtetésre. A társadalombiztosítástól ugyan kapnak pénzt a működésükhöz, de ez a költségeiket felét sem fedezi. A hiányzó 50 millió forintot eddig magánadományokból és egyszázalékos felajanlásokból gyűjtötték, de idén ezekből a forrásokból kevesebb pénzt folyt be. Akkor Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter utasításba adta, hogy adjanak külön támogatást a hospice háznak, de ennek mértékéről azóta sem tudni, mint ahogy arról sincs információ, hogy egyszeri, vagy rendszeres lesz a plusztámogatás. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvos-igazgatója ugyanakkor úgy látja, Ónodi-Szűcs adataival ellentétben az országban nem 600, hanem csak 220 ágy áll a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők rendelkezésére. Egyébiránt a hospice-ellátással foglalkozó szervezetek évek óta hangoztatják, hogy meglehetősen szűkösek a forrásaik az ellátásra.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Sokmilliárdos semmi…

O.L.K.T.

Bréking! :Elcsentük az előre megírt szöveget amit épp most tanul be a “Bajszos Sz@r”

O.L.K.T.

Ismerkedési tanácsok VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!