Házi őrizetet kér a hajléktalanságért elítélt gödöllői hajléktalan

A 2018. október 15-én hatályba lépő új szabálysértési törvény következtében eltűntek a hajléktalanok az aluljárókból, a hajléktalanok helyét pedig átvették rendőrők, így most nekik dobálják a járókelők a százasokat, és az ő kötelességük a galambok etetése.

A 444.hu azonban beszámolt egy esetről, melynek során életvitelszerű utcai tartózkodásért már be is vittek a rendőrkapitányságra egy hajléktalan férfit, akit szabálysértési őrizetbe helyeztek, majd bilincsben a Gödöllői Járásbíróságra szállította.

Az utcánélést elkövető hajléktalan beismerte tettét, és nem tagagadott semmit, sőt azt kérte a bíróságtól, hogy sújtsanak le rá a törvény teljes szigorával, ahogy tették M. Richárd Dózsa György úti gázolóval is, és helyezzék őt is házi őrizetbe.

 

A bíróságot az elítélt kérése nehéz helyzetbe hozza, ugyanis a házi őrizethez egy házat, de legalábbis egy lakást kell biztosítani neki. A Gödöllői Járásbíróság ezt vélhetően nem kívánja teljesíteni, ugyanakkor az utcai tartózkodást is ellehetetleníti az új törvény, így a hajléktalan férfit kénytelenek lesznek illegális migránsnak nyilvánítani és visszatoloncolni Líbiába.Bár tegyük hozzá, hogy Magyarországon született és itthon élő magyar ember az illitő.

(Természetesen a hír nem igaz, csupán a Hircsárdás Patkó Bandi fantáziája szabadult kissé el a napi aktualitáson) Hasonlóan humoros és szatirikus írásokat a Hírcsárda weboldalon találsz)

Forrás: hircsarda.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbán háborúja!

H Miklós

Kiszivárgott – Íme Orbán Viktor levele!

O.L.K.T.

Orbán valódi 7 pontja:

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!