Házi őrizetbe helyezték Habony Árpád ügyvédjét!

0

Sikkasztás, csalás és ügyvédi visszaélés gyanúja miatt házi őrizetbe helyezték Busch Bélát, a lovagkereszttel is kitüntetett ügyvédet – írja a hvg.hu. Busch Béla házi őrizetét a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) rendelte el. Eszerint csak engedéllyel hagyhatja el a lakását, a mozgását pedig egy elektromos nyomkövetővel figyelik majd. Busch Bélát, az ELTE jogi karának volt tanszékvezetőjét a sajtóban Habony Árpád korábbi ügyvédjeként is emlegetik: ő védte Habonyt, amikor:

“Orbán Viktor tanácsadója hasba rúgott egy nyugdíjast!”

A hvg.hu úgy tudja, Busch – akinek egy másik büntetőügy miatt már felfüggesztették a kamarai tagságát – 10 millió forint ügyvédi letéttel nem tudott elszámolni. Emellett sikkasztással és csalással is gyanúsítják, a gyanú szerint a jogász 530 millió forintos kárt okozott, amiből 36 millió forintot már megtérített. Busch tett vallomást a bíróságon, de nem ismerte el a bűnösségét.

 

(HVG)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!