Hátitatyó a Rendőrségnek 182 millióért – a kórházak meg rohadnak!

A Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium alá tartozó hatóság 46 ezer táska beszerzésére írt ki pályázatot, és a keretösszegtől az ajánlattevő akár harminc százalékkal is eltérhet.

A Világgazdaság szerint az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) országos baleset-megelőzési bizottsága 181,7 millió forintos közbeszerzést írt ki 46 ezer hátizsák beszerzésére, de a keretösszegtől az ajánlattevő akár harminc százalékkal is eltérhet – derül ki az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből. A kiírás szerint az önmagába hajtható kirándulótáskákat fel kell szerelni fényvisszaverő felülettel, ami a közlekedés során nagyobb biztonságot nyújt. „A táskák általános iskolásokhoz kerülnek” – válaszolt a Világgazdaságnak az ORFK kommunikációs osztálya. Csak később derül ki, hogy melyik évfolyam kapja a hátizsákokat, de a célcsoport elsősorban a már önállóan közlekedő korosztály. Mivel még tart a közbeszerzés, nem tudható egy hátizsák végső ára, és még a bekerülési költségükről sem tudott információval szolgálni az ORFK. Arra a kérdésre, hogy a csaknem 182 millió forint fedezi-e a 46 ezer hátizsák árát, az ORFK azt válaszolta: biztosan, de konkrétum csak az eljárás után mondható.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Elnökjelölti szándéknyilatkozat

O.L.K.T.

Tízezreket érint az újabb fidesz-csapda:

O.L.K.T.

Puzsér feltörli a padlót az M1 cinikus szolgájával

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!